ΝΕΑ

Kia: Συνεργασία με την Ocean Cleanup

Ελλάδα 4:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Kia: Συνεργασία με την Ocean Cleanup

ΝΕΑ

Kia: Συνεργασία με την Ocean Cleanup

ΝΕΑ

Η Kia υπέγραψε 7ετή Παγκόσμια Συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό  Ocean Cleanup  που αναλαμβάνει δράση για να απαλλάξει τους ωκεανούς από τα πλαστικά.

Advertisement
Advertisement

Μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας, η Kia σκοπεύει να ενσωματώσει το ανακυκλωμένο πλαστικό των ωκεανών στη διαδικασία της αλυσίδας παραγωγής της

 

Η Kia Corporation και η  Ocean Cleanup ξεκίνησαν επίσημα μια συνεργασία για την καταπολέμηση της  ρύπανσης από τα πλαστικά που καταλήγουν στους ωκεανούς. Πρόκειται για μια ουσιαστική συνεργασία, καθώς είναι μια  πρωτοβουλία η οποία ενισχύει την πορεία της Kia να γίνει «Πάροχος λύσεων βιώσιμης κινητικότητας» και να πετύχει ουδετερότητα άνθρακα έως το 2045.

Advertisement
Advertisement

Με βάση τη συνεργασία η Kia θα υποστηρίζει την Ocean Cleanup στην προσπάθειά της να απομακρύνει τα υπάρχοντα πλαστικά απόβλητα από τους ωκεανούς και να παρέχει υλικά για την κατασκευή της συσκευής «Interceptor Original», η οποία συλλέγει τα πλαστικά από τα ποτάμια πριν αυτά φτάσουν στους ωκεανούς.

Η κορεάτικη εταιρία  θα παρέχει οικονομική υποστήριξη στην  Ocean Cleanup προκειμένου να ξεκινήσει έργα καθαρισμού ωκεανών και ποταμών και να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα ανακύκλωσης πόρων που θα αξιοποιεί μέρος των πλαστικών που συλλέγονται από τους ωκεανούς στη διαδικασία παραγωγής και την αλυσίδα αξιών της Kia.

Advertisement

Ο Ho Sung Song, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Corporation και ο Boyan Slat, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Ocean Cleanup, παρευρέθηκαν σε μια τελετή υπογραφής στα κεντρικά γραφεία της Kia στη Σεούλ για να επιβεβαιώσουν και επίσημα την παγκόσμια συνεργασία μεταξύ της Kia και της  Ocean Cleanup. Η συμφωνία σηματοδοτεί την έναρξη μιας επταετούς συνεργασίας, μέσω της οποίας οι δύο οργανισμοί θα διερευνήσουν καινοτόμους τρόπους για να δημιουργήσουν από κοινού λύσεις που θα υποστηρίζουν ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Advertisement

Ο Ho Sung Song, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Corporation, σχολίασε: «Το κλειδί για το όραμα της Kia για ένα βιώσιμο μέλλον δεν είναι απλώς να διαφοροποιήσεις τους κλάδους παραγωγής και υπηρεσιών, αλλά να κάνει θετικές αλλαγές για τον πλανήτη. Η Kia θα συνεχίσει να κάνει εμπνευσμένες κινήσεις μέσω ανοιχτών συνεργασιών με οργανισμούς όπως η  Ocean Cleanup που διαθέτουν καινοτόμες τεχνολογίες και ιδέες».

Η Ocean Cleanup είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Ολλανδία, που αναπτύσσει τεχνολογίες για να απαλλάξει τους ωκεανούς αυτού του κόσμου από τα πλαστικά, εμποδίζοντας την είσοδό τους μέσα από τους ποταμούς καθώς και καθαρίζοντας ό,τι έχει ήδη συσσωρευτεί σε αυτούς. Για το τελευταίο, η  Ocean Cleanup αναπτύσσει συστήματα μεγάλης κλίμακας για την αποτελεσματική συγκέντρωση του πλαστικού και την απομάκρυνσή του ανά περιόδους. Προκειμένου να περιορίσει την εισροή πλαστικών μέσω των ποταμών, η Ocean Cleanup έχει αναπτύξει λύσεις Interceptor για να συλλέγει και να αφαιρεί τα πλαστικά των ποταμών πριν αυτά φτάσουν στον ωκεανό.

Advertisement

Για επτά χρόνια, η Kia θα υποστηρίζει την Ocean Cleanup ως επίσημο παγκόσμιο εταίρο μέσω οικονομικών συνεισφορών και προμηθειών σε είδος για την υποστήριξη των επιχειρήσεων στους ωκεανούς και της κατασκευής των διάφορων συσκευών καθαρισμού ποταμών – των «Interceptor Solutions» της  Ocean Cleanup. Επιπλέον, η Kia θα παρέχει τέσσερα ηλεκτρικά οχήματα, ένα EV6 και τρία Niro EV, στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στην Ολλανδία. Σε αντάλλαγμα, η  Ocean Cleanup θα παρέχει στην Kia ποσότητες των πλαστικών που συλλέγει και οι οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ νέου ενώ θα μοιράζεται τα αποτελέσματα των ερευνών της και τα δεδομένα για τη μείωση της πλαστικής ρύπανσης.

Ο Boyan Slat, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της  Ocean Cleanup, πρόσθεσε: «Το πλαστικό δεν είναι εγγενώς κακό υλικό, αλλά πρέπει να το χρησιμοποιούμε με υπευθυνότητα. Δείχνουμε πώς μπορούμε να μετατρέψουμε τη ρύπανση σε λύση, λανσάροντας εφαρμογές που βοηθούν στον καθαρισμό των ωκεανών και ταυτόχρονα – μαζί με τον συνεργάτη μας Kia – αποδεικνύουμε πως το ανακυκλωμένο πλαστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί βιώσιμα. Ελπίζω ότι μπορούμε να εμπνεύσουμε και άλλους να κάνουν το ίδιο. Αυτή η συνεργασία είναι το επόμενο βήμα στις προσπάθειές μας να διασφαλίσουμε ότι όσα συλλέγουμε δεν θα καταλήξουν πίσω στο περιβάλλον, ενώ χρησιμοποιούμε την αξία τους για να υποστηρίξουμε περαιτέρω τις προσπάθειες καθαρισμού».

Αυτή η συνεργασία είναι μία από τις βασικές στρατηγικές στο εταιρικό όραμα της Kia για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου μέλλοντος για την κινητικότητα. Η Kia σχεδιάζει να αυξήσει το ποσοστό επαναχρησιμοποίησης πλαστικών στο 20% έως το 2030 και αναμένει να συμβάλει περαιτέρω στην προστασία του περιβάλλοντος με τη δημιουργία και την ενεργοποίηση ενός «Βρόχου Ανακύκλωσης» για την ελαχιστοποίηση των κλιματικών επιπτώσεων κατά την απόρριψη οχημάτων.

Η Kia ενσωμάτωσε τη δέσμευσή της να κάνει βήματα προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον αποκαλύπτοντας το ολοκαίνουργιο Niro στο  Mobility Show 2021 της Σεούλ στις 25 Νοεμβρίου του 2021. Στο ολοκαίνουργιο Kia Niro χρησιμοποιούνται βιώσιμα υλικά που προέκυψαν από ανακυκλωμένη ταπετσαρία και φύλλα ευκαλύπτου καθώς και βαφές με βάση το νερό για ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον και μείωση των απορριμμάτων. Η Kia σχεδιάζει να επεκτείνει συνεχώς τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά της σε όλα το σημεία των αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδίου για τη σταδιακή κατάργηση της χρήσης δέρματος ζώων σε όλα τα μελλοντικά της μοντέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Kia: Βράβευση στα iF Design Awards 2022
Ποια εταιρία έχει κέρδη παρά τη μεγάλη κρίση στις αγορές;
Συγκριτική δοκιμή: Kia EV6 AWD vs Ford Mustang Mach-E RWD vs VW ID.4 GTX