Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο χωράφι και στη λαϊκή με 507 άλογα!

Ελλάδα 7:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο χωράφι και στη λαϊκή με 507 άλογα!

ΝΕΑ

Στο χωράφι και στη λαϊκή με 507 άλογα!

ΝΕΑ

O Hennessey και η Ford συνεργάστηκαν για να κατασκευάσουν το πιο δυνατό «αγροτικό» παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Ford Ranger Raptor έκανε το ντεμπούτο του στις ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το μήνα ως ένα από τα πιο ισχυρά “αγροτικά” που κατασκευάστηκαν ποτέ. Και για άλλη μια φορά η Hennessey αποφάσισε να επέμβει για να κάνει λίγο πιο ενδιαφέρον το όλο θέμα.

Το νέο VelociRaptor 500 Ranger φέρνει μια σημαντική αύξηση της ισχύος μαζί με οπτικές βελτιώσεις που κάνουν το Raptor να μοιάζει βγαλμένο από ταινίες της Marvel.

Οι εξωτερικές αναβαθμίσεις επικεντρώνονται στους νέους προφυλακτήρες, με ενσωματωμένο bull bar και τετραπλά LED στο μπροστινό μέρος.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν επίσης διακριτικά VelociRaptor 500 και λογότυπο Hennessey στο καπό, και μαζί ένα νέο σετ από ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών και λάστιχα καθαρόαιμου off road.

Στο εσωτερικό της καμπίνας, βρίσκουμε το όνομα του βελτιωτή κεντημένο στα προσκέφαλα, μία πλακέτα με την αρίθμηση του μοντέλου και πατάκια σκληρής χρήσης.

Ο twin turbo V6 EcoBoost των 3,0 λίτρων αποδίδει από το 411 ίππους και 582 Nm) ροπής, αλλά η Hennesey ανέβασε αυτά τα νούμερα στους 507 ίππους και 746 Nm ροπή. Για να γίνει αυτή υπάρχει ένα νέο σύστημα εισαγωγής αέρας, ένα μεγαλύτερο intercooler και διαφορετικός “εγκέφαλος”.

Advertisement

Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 10 σχέσεων με τη βοήθεια εμπρός και πίσω μπλοκέ διαφορικών. Η Hennessey άφησε δεν πείραξε την έτσι και αλλιώς πολύ εξελιγμένη ανάρτηση του Raptor, με τα αμορτισέρ Fox Live Valve 2,5 ιντσών και την εργοστασιακή εξάτμιση με τις ενεργές βαλβίδες.

Advertisement

Ο οδηγός έχει μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε διάφορα προγράμματα λειτουργίας, όπως Normal, Eco, Sport, Slippery, Sand, Mud/Ruts, Rock Crawl, Baja και Tow-Haul.

Το πακέτο Hennessey VelociRaptor 500 είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία, με την παραγωγή να ξεκινά το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Θα κατασκευαστούν μόλις 200 κομμάτια και το πακέτο κοστίζει από τα 24.950 δολάρια, σχεδόν το μισό της αξίας της βασικής έκδοσης του αυτοκινήτου. Όμως μπρος στα γκάζια τι είναι μια χούφτα δολάρια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τόσα… άλματα με Pick-up σε ελληνικό έδαφος δεν έχεις ξαναδεί (+video)
Πάνω από 50 Ford Ranger Raptor ήρθαν στην Ελλάδα (+video)
Νέο σούπερ Venom F5 μόνο για πίστα (+video)

Advertisement