Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο σούπερ Venom F5 μόνο για πίστα (+video)

Ελλάδα 16:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο σούπερ Venom F5 μόνο για πίστα (+video)

ΝΕΑ

Νέο σούπερ Venom F5 μόνο για πίστα (+video)

ΝΕΑ

Η Hennessey αποκαλύπτει το Venom F5 Revolution το οποίο κοστίζει 2,7 εκατομμύρια ευρώ και είναι μόνο για οδήγηση στην πίστα.

Advertisement
Advertisement

Φαίνεται πως η Hennessey δεν έχει τελειώσει με το Venom F5, του οποίου η «απλή» έκδοση, έχει εξαντληθεί.

Το Venom F5 Revolution, αποκαλύφθηκε επισήμως και είναι έτοιμο για παραγωγή, η οποία θα περιοριστεί στις 24 μονάδες. Αν αναρωτιέται κανείς τι είναι αυτό που κάνει τη νέα έκδοση να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες, μπορούμε να αναπαράγουμε μόνο αυτά που μεταδίδει η Hennessey, η οποία κάνει λόγο για μια «συνολικά αναθεωρημένη εκδοχή του μοντέλου, με αλλαγές στην αεροδυναμική, στην ανάρτηση, στην ψύξη του κινητήρα και στην ψηφιακή τηλεμετρία».

Advertisement
Advertisement

Όλα τα παραπάνω, παράλληλα με την διαρκή προσπάθεια της εταιρείας για περιορισμό του συνολικού βάρους του μοντέλου. Η πτέρυγα από ανθρακόνημα δεν είναι εκεί μόνο για τη βελτίωση της εμφάνισης. Είναι πλήρως ρυθμιζόμενη και μπορεί να παρέχει έως και 363 κιλά πίεσης, ως κάθετη δύναμη, όταν το αυτοκίνητο κινείται με 300 χλμ./ώρα.

Αναφορικά με την ψύξη του κινητήρα, ο νέος ευρύτερος αεραγωγός στην οροφή, φροντίζει για την καλύτερη δυνατή τροφοδοσία με αέρα στον twin turbo V8 που βρίσκεται τοποθετημένος πίσω. Το Revolution, σε ότι αφορά την ανάρτηση, διαθέτει διπλά ψαλίδια σε όλους τους τροχούς και πλήρως ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, που επιτρέπουν την προσαρμογή σε κάθε πίστα ξεχωριστά.

Advertisement

Σε ότι έχει να κάνει με την απόδοση, η Hennessey λέει πως δεν χρειάστηκε να γίνει κάτι προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ισχύος. Αυτό σημαίνει πως ο κινητήρας των 6,6 λίτρων αποδίδει 1.817 ίππους και 1.617 Nm ροπής, όπως και στην «απλή» έκδοση του F5. Τη διαφορά όμως στις επιδόσεις, κάνει η μείωση του βάρους από τα 1.385 κιλά της «απλής» έκδοσης, στα 1.361 της Revolution.

Advertisement

Η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου, είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 402 χλμ./ώρα– ενώ η δυναμική της απόδοσης το καθιστά ικανό ακόμα και για 500 χλμ./ώρα, κάτι που δεν έχει ακόμα επιχειρηθεί προκειμένου να πιστοποιηθεί ως ρεκόρ. Το κόστος της ειδικής αυτής έκδοσης που θα παραχθεί μόλις σε 24 μονάδες, είναι 2,7 εκατομμύρια ευρώ, περίπου 600.000 ευρώ ακριβότερο από την υπάρχουσα coupe έκδοση αλλά φθηνότερο από τη Roadster που φτάνει τα 3 εκατομμύρια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Ντακάρ 2023: Ο ακατάβλητος κύριος Sainz! (+video)
Δείτε πως επηρεάζεται η σταθερότητα των τρέιλερ (+video)
Έρχεται το τέλος της κυριαρχίας της Tesla στα ηλεκτρικά;