Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην πώληση αντιπροσωπειών προσανατολίζεται η Mercedes-Benz

Ελλάδα 4:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην πώληση αντιπροσωπειών προσανατολίζεται η Mercedes-Benz

ΝΕΑ

Στην πώληση αντιπροσωπειών προσανατολίζεται η Mercedes-Benz

ΝΕΑ

Σύμφωνα με δημοσίευμα στη γερμανική Handelsblatt, η Mercedes-Benz έχει αποφασίσει την πώληση 25 εκθέσεων και κάθετων μονάδων, κάτι που υπολογίζεται πως θα επιφέρει ρευστότητα σχεδόν ένα δισεκατομμυρίου ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Το δημοσίευμα της Handelsblatt αναφέρει πως η Mercedes έχει αποφασίσει την πώληση 25 εκθέσεων και συνεργείων στο Βέλγιο, την Ισπανία και τη Μ. Βρετανία. Η πώληση αυτών των μονάδων υπολογίζεται πως θα φέρει στα ταμεία της εταιρίας περίπου ένα δις. ευρώ.

Η Mercedes σκοπεύει να πουλήσει τις μονάδες σε ανεξάρτητους αντιπροσώπους ή επενδυτές έχοντας πάντως ως βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της οποιασδήποτε συμφωνίας την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας που υπάρχουν ήδη σε αυτές, καθώς υπολογίζεται πως στις 25 μονάδες απασχολούνται περίπου 2.800 εργαζόμενοι. Η συγκεκριμένη κίνηση είναι μέρος του ευρύτερου σχεδίου εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού του CEO της εταιρίας, Ola Kallenius, ο οποίος στοχεύει στην ενίσχυση της ρευστότητας αλλά και τη μείωση των πάγιων εξόδων.

mercedes showroom

Advertisement
Advertisement

Μέρος των χρημάτων που θα εξοικονομηθούν από αυτή την πώληση αναμένεται να διοχετευτούν στο πρόγραμμα εξέλιξης ηλεκτρικών οχημάτων τα οποία αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης στα μελλοντικά πλάνα της εταιρίας. Η ηλεκτρική γκάμα υποδέχθηκε πρόσφατα την ναυαρχίδα της με την μεγάλη EQS, ενώ τα επόμενα βήματα που αναμένουμε σύντομα έχουν να κάνουν με την EQB, ένα μεσαίο ηλεκτρικό SUV, καθώς και την EQE με τις οποίες η Mercedes θα μπει σε αρκετά εμπορικά κομμάτια της αγοράς ηλεκτρικών.

mercedes showroom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Mercedes-AMG GT 73e στο Nurburgring (+video)
H Mercedes-AMG GT R μετατρέπεται σε Speedster 850 ίππων (+video)
Δείτε το Mercedes-AMG Project One στο Nurburgring (+video)