Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην πίστα με τις Ferrari 499P Modificata και 296 Challenge (+video)

Ελλάδα 14:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην πίστα με τις Ferrari 499P Modificata και 296 Challenge (+video)

ΝΕΑ

Στην πίστα με τις Ferrari 499P Modificata και 296 Challenge (+video)

ΝΕΑ

Ένα μοναδικό σόου που θα εκτιμήσουν οι απανταχού petrolheads έλαβε χώρα στην πίστα του Μουτζέλο στην Ιταλία, με το δημοφιλές hypercar της Ferrari να ξεχωρίζει.

Advertisement
Advertisement

Η κληρονομιά της Ferrari στους αγώνες είναι γνωστή τοις πάσι. Η Ferrari 499P σημαδεύει την τελευταία μεγάλη επιτυχία των Ιταλών στους αγώνες αντοχής και λίγοι τυχεροί είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν επί τω έργω στο Μουτζέλο.

Εμπνευσμένη από το hypercar που κέρδισε τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans, η Ferrari εμφάνισε την 499P Modificata, η οποία δεν προορίζεται για ανταγωνιστικούς ρυθμούς και χρόνους, αλλά είναι 100% αντλημένη από το επιτυχημένο αγωνιστικό.

Παρέα στην 499P Modificata έκανε ένα άλλο δημοφιλές αγωνιστικό. Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για τη Ferrari 296 Challenge, το ένατο Challenge μοντέλο της σειράς, η οποία είναι εμπνευσμένη από την 100% αγωνιστική 296 GT3.

Advertisement
Advertisement

Πέραν όμως ότι έτρεξαν παρέα στο Μουτζέλο χαρίζοντας θέαμα, τα δύο αγωνιστικά της θρυλικής μάρκας μοιράζονται και κάτι ακόμα. Αυτό δεν είναι άλλο από τον κινητήρα ο οποίος είναι V6 με διπλό turbo.

Όσον αφορά τη 296 Challenge, είναι ένα πισωκίνητο supercar το οποίο αποδίδει 690 ίππους από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης του, είναι πιο θορυβώδες από το εργοστασιακό μοντέλο και δεν διαθέτει υβριδικό σύστημα. Τα ίδια ισχύουν και στην αγωνιστική έκδοση, την 296 GT3, ωστόσο η Challenge είναι λίγο πιο… άγρια όταν στροφάρει.

Advertisement

Επίσημα, η Ferrari 296 Challenge θα κάνει το ντεμπούτο της το 2024 στο Ferrari Challenge της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Στην αντίπερα όχθη, η 499P Modificata είναι τετρακίνητη και διατηρεί τον ηλεκτρικό κινητήρα της αγωνιστικής έκδοσης στο μπροστινό της μέρος. Βάσει κανονισμών της FIA-ACO όμως, ο κινητήρας δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 870 ίππους.

Advertisement

Η μπαταρία του φτάνει 800 volt, μία μπαταρία εξελιγμένη από την εμπειρία της Ferrari στη Formula 1 με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 200 kW, περίπου 272 ίπποι όταν στο peak της λειτουργίας του.

Το νικηφόρο αγωνιστικό στο φετινό Le Mans.

Η Ferrari 499P Modificata είναι μία κατηγορία μόνη της από άποψη αγωνιστικού προφίλ, έχοντας φυσικά την παρακαταθήκη του hypercar που κέρδισε το Le Mans. Το νέο αυτό αγωνιστικό αναμένεται να εγκαινιάσει το πρόγραμμα Ferrari Sport Prototipi Clienti το οποίο θα τρέχει μαζί με το πρόγραμμα F1 Clienti.

Αυτά αφορούν εύπορους ανθρώπους στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα να βιώσουν αυτά τα αγωνιστικά από πρώτο χέρι, την ώρα που η Ferrari θα κρατάει τα… βιβλία, θα συντηρεί το αυτοκίνητο και θα παρέχει βοήθεια στην άκρη της πίστας.

Advertisement

Και όταν μιλάμε για εύπορους ανθρώπους, μιλάμε για εκείνους που δεν τους ενοχλεί να πληρώσουν 5,1 εκατομμύρια ευρώ. Η Ferrari δεν έχει ενημερώσει ακόμα για το πόσα θα κατασκευαστούν, το μόνο σίγουρο είναι πως θα είναι περιορισμένα σε αριθμό.

Απολαύστε ένα hypercar και ένα supercar της ιστορικής ιταλικής μάρκας να δίνουν μία μοναδική παράσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει η πιο ακριβή Ferrari που φτιάχτηκε ποτέ;
Ναι, συμβαίνει και στη Ferrari!
Αυτή είναι η αγωνιστική Ferrari 296 Challenge