Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η αγωνιστική Ferrari 296 Challenge

Ελλάδα 20:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή είναι η αγωνιστική Ferrari 296 Challenge

ΝΕΑ

Αυτή είναι η αγωνιστική Ferrari 296 Challenge

ΝΕΑ

Η Ferrari έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες της αγωνιστικής 296 Challenge.

Advertisement
Advertisement

Από το 1993 η Ferrari έχει δημιουργήσει ένα δικό της ενιαίο πρωτάθλημα το οποίο διαχειρίζεται το τμήμα Corse Clienti. Ο θεσμός ουσιαστικά έχει να κάνει με τους φίλους της μάρκας οι οποίοι θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στους αγώνες, χωρίς να χρειαστεί να έχουν τα χέρια του Σαρλ Λεκλέρ.

Η προηγούμενη γενιά που χρησιμοποιούσε η Ferrari για το πρωτάθλημα ήταν η 488 Challenge Evo, ωστόσο για το 2024 οι Ιταλοί έχουν ετοιμάσει τον αντικαταστάτη της. Το νέο «όπλο» της Ferrari είναι η 296 Challenge η οποία βασίζεται στην υβριδική 296 GT3.

Στην περίπτωση της 296 Challenge η Ferrari έχει αφήσει στην άκρη το υβριδικό σύνολο και έχει τοποθετήσει τον V6 κινητήρα των 3.0 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια δύο τούρμπο αποδίδει 690 ίππους και 740 Nm ροπής. Εκτός από τον κινητήρα σημαντική δουλειά έχει γίνει στο αεροδυναμικό κομμάτι της 296 Challenge.

Advertisement
Advertisement

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο έχει αλλαγές σε όλα τα σημεία του σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής με νέες εισαγωγές αέρα, νέο καπό, νέα αεροδυναμική πτέρυγα και Lexan παράθυρα. Όλα τα στοιχεία της αεροδυναμικής αναβάθμισης έχουν αυξήσει την κάθετη δύναμη στα 870 κιλά στα 250 χλμ./ωρα. Παράλληλα, στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί ειδικό φωτιστικό σώμα φρένων σε στυλ Formula 1 και διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Advertisement

Τα φρένα έχουν αναβαθμιστεί με δίσκους της CCM-R Plus και ABS EVO ειδικά σχεδιασμένο για χρήση πίστας, ενώ οι τροχοί είναι 19 ιντσών με σύστημα κεντρικού μπουλονιού για εύκολη αλλαγή ελαστικών.

Η νέα Ferrari 296 Challenge αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στο Μουτζέλο τις επόμενες ημέρες και θα αγωνιστεί το 2024 στα πρωταθλήματα της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα ακριβά γούστα της οικογένειας Μελισσανίδη
Enzo Ferrari: Τα ατυχήματα, η χρεωκοπία και η δόξα (+video)
Πέντε εμβληματικές κατά παραγγελία Ferrari