Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην παραλία, με το Savage Rivale Coastrunner

Ελλάδα 22:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην παραλία, με το Savage Rivale Coastrunner

ΝΕΑ

Στην παραλία, με το Savage Rivale Coastrunner

ΝΕΑ

Η Savage Rivale δημιούργησε το πρωτότυπο Coastrunner με το οποίο υπόσχεται στους επιβάτες του μια πιο ενδιαφέρουσα εμπειρία μετακίνησης κατά τις διακοπές τους.

Advertisement
Advertisement

Η μόδα των οχημάτων buggies ξεπεράστηκε με τα χρόνια, αλλά δεν χάθηκε εντελώς. Με κύριο πεδίο δράσης τους τα παραθαλάσσια και -κατά βάση- τουριστικά μέρη, αυτά τα τετράτροχα έμειναν να θυμίζουν μια άλλη εποχή.

Εντούτοις, με την ηλεκτροκίνηση, είναι μια ευκαιρία να επανέλθουν στο αυτοκινητικό προσκήνιο ή -τουλάχιστον- ο συνδυασμός να αποτελέσει τη συγκυρία για μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα. Το τελευταίο αποφάσισαν να πράξουν τα στελέχη της ολλανδικής Savage Rivale οι οποίοι δημιουργήσαν το αμιγώς ηλεκτρικό Coastrunner.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία εμφανίστηκε το 2009 όταν παρουσίασε το Roadyacht GTS, ένα supercar το οποίο είχε τον V8 κινητήρα της τότε Chevrolet Corvette ZR1 ο οποίος απέδιδε 679 ίππους μετά τη βελτίωσή του. Τώρα, με το ηλεκτροκίνητο Coastrunner θέλει να εμπλακεί και στην κατηγορία των οχημάτων αυτής της τεχνολογίας.

Το πρωτότυπο Coastrunner είναι ένα buggy το οποίο έχει απόσταση 215 χλστμ. από το έδαφος και ζυγίζει 800 κιλά, σύμφωνα με την εταιρεία. Βασίζεται σε αλουμινένιο χωροδικτύωμα, ενώ έχει ενισχύσεις από χάλυβα, όπως το προστατευτικό rollbar.

Advertisement

Διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα ο οποίος αποδίδει 68 ίππους και έχει μέγιστη  ροπή 200 Nm. Οι μπαταρίες του έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 20 kWh, είναι τοποθετημένες στο πάτωμα του οχήματος και μπορούν να δώσουν μέγιστη θεωρητική αυτο9νιμία 200 χλμ. Σύμφωνα με την εταιρεία, μπορούν να φορτίσουν σε μισή ώρα, με τη χρήση ταχυφορτιστή. Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις του, η εταιρεία ανακοινώνει την τελική ταχύτητά του η οποία περιορίζεται στα 120 χλμ./ώρα.

Advertisement

Η παραγωγή τού Coastrunner, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να μοιάζει με ένα crossover/SUV, αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα. Η εταιρεία πρόκειται να κατασκευάσει 13 μονάδες εντός της επόμενης χρονιάς όπως ανακοινώθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επιστρέφει το θρυλικό Buggy;
Όνειρο ήταν και πάει μέσα σε μόλις 18 λεπτά!
Ήρθε στην Ελλάδα το Tazzari Zero 4 buggy

Advertisement