Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην έξοδο οι άνθρωποι που βοήθησαν στη γιγάντωση των Hyundai-Kia;

Ελλάδα 14:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην έξοδο οι άνθρωποι που βοήθησαν στη γιγάντωση των Hyundai-Kia;

ΝΕΑ

Στην έξοδο οι άνθρωποι που βοήθησαν στη γιγάντωση των Hyundai-Kia;

ΝΕΑ

Εξαπίνης πιάνει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία η διαφαινόμενη απόφαση του ομίλου Hyundai Motor να απομακρύνει τους δύο ανθρώπους που συνέβαλαν τα μέγιστα στη γιγάντωσή του.

Advertisement
Advertisement

Παρελθόν πρέπει να θεωρούνται ο Πρόεδρος του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης, Albert Biermann, και ο επικεφαλής σχεδιασμού, Peter Schreyer, από τον όμιλο Hyundai Motor Group.

Αμφότεροι συνέλαβαν αποφασιστικά στη γιγάντωση των Hyundai και Kia, αλλά θα απομακρυνθούν από τα πόστα τους, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δύο εταιρειών, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές των Korea Times.

Ο ανασχηματισμός αναμένεται να γίνει εντός της τρέχουσας εβδομάδας, κατόπιν εντολής του αφεντικού της Hyundai Motor Group, Chung Euisun, ο οποίος ηγείται της προσπάθειας της εταιρείας να μετασχηματιστεί σε πάροχο υπηρεσιών κινητικότητας.

Advertisement
Advertisement

Ανακατατάξεις στη διοικητική πυραμίδα είχαν πραγματοποιηθεί και τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ο Chung Euisun τοποθέτησε σε θέσεις ευθύνης άτομα που έχαιραν της εμπιστοσύνης του. Ένα από αυτά ήταν ο Chang Jae-hoon, ο οποίος προήχθη σε Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hyundai Motor.

Albert Biermann

Ο απερχόμενος επικεφαλής σχεδιασμού, Peter Schreyer, εντάχθηκε στις τάξεις του Hyundai Group το 2006, έχοντας πιο πριν υπηρετήσει στις Audi και VW.

Είχε σημαντική συνεισφορά στη βελτίωση της αισθητικής εικόνας των μοντέλων της Kia, όντας αυτός που εισήγαγε τη γνωστή πλέον μάσκα “tiger nose”. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να διευθύνει τον σχεδιασμό πολλών κομβικών μοντέλων του ομίλου, όπως είναι τα Hyundai i30, Kia K5 και Genesis G90.

Advertisement

Ο Πρόεδρος του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης, Albert Biermann, εντάχθηκε στην κοινοπραξία Hyundai-Kia το 2015, έχοντας ως «γαλόνια» του μια λαμπρή καριέρα ως επικεφαλής του τμήματος επιδόσεων της BMW M.

Κατά την παρουσία του στον όμιλο Hyundai Motor εργάστηκε σε πολλά πρότζεκτ με κορυφαία το Kia Stinger και φυσικά τα σπορ μοντέλα της οικογένειας N Division.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Hyundai Tucson 1.6Τ Full Hybrid
Το Σουηδικό σπίτι του Hyundai Ioniq 5
Kia: Ετοιμάζει τον «αδελφό» του Hyundai Santa Cruz;

 

Advertisement