Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην Ελλάδα το Toyota Yaris Hybrid Electric 130 (+τιμές)

Ελλάδα 6:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ελλάδα το Toyota Yaris Hybrid Electric 130 (+τιμές)

ΝΕΑ

Στην Ελλάδα το Toyota Yaris Hybrid Electric 130 (+τιμές)

ΝΕΑ

Η παρούσα γενιά του Yaris παρουσιάστηκε πριν από τέσσερα χρόνια και ανανέωσή του συνδυάστηκε και με αναβάθμιση της απόδοσης και του εξοπλισμού του.

Advertisement
Advertisement

Τον περασμένο Μάιο, η Toyota ανακοίνωσε τη δημιουργία και διάθεση στην αγορά μιας νέας εκδοχής του supermini μοντέλου της. Πρόκειται για το Yaris Hybrid Electric 130 το οποίο αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η εταιρεία αναφορικά με αυτό.

Το Yaris Hybrid 130 διαθέτει νέο, περισσότερο ολοκληρωμένο πακέτο εξοπλισμού στο οποίο περιλαμβάνεται μια έγχρωμη οθόνη στον πίνακα οργάνων με προσαρμόσιμες ενδείξεις από τον οδηγό.

Στην κεντρική οθόνη αφής, το σύστημα πολυμέσων έχει αναβαθμιστεί, είναι πιο άμεσο και προσφέρει καλύτερη συνδεσιμότητα.

Advertisement
Advertisement

Για πρώτη φορά, επίσης, το μοντέλο διατίθεται με ψηφιακό κλειδί για hands-free πρόσβαση σε αυτό και εκκίνηση του κινητήρα.

Φυσικά, η ουσιαστικότερη αλλαγή αφορά στη νέο σύστημα υβριδικής διάταξης κινητήρα το οποίο διαθέτει τον τετρακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 92 ίππους/5.500 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 120 Nm/3.600-4.800 σ.α.λ.

Advertisement

Όμως, το καινούργιο στοιχείο στο Yaris Hybrid Electric 130 είναι ο ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας του συστήματος ο οποίος αποδίδει ροπή 185 Nm, από 141 Nm στις υπόλοιπες εκδόσεις.

Σύμφωνα με την Toyota, στη νέα εκδοχή του  μοντέλου η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς φτάνει τους 131 ίππους (130, ονομαστικώς), έναντι των 116 ίππων, συγκριτικά.

Advertisement

Βάσει όσων ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία, το Yaris Hybrid Electric 130 επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 9,2 δευτερόλεπτα (αντί 9,7 δευτερόλεπτα, συγκριτικά), ενώ η τελική ταχύτητά του παραμένει ίδια, δηλαδή 175 χλμ./ώρα.

Σε ό,τι αφορά στη μέση τυποποιημένη κατανάλωση καυσίμου, η Toyota ανακοινώνει 4,2-5,1 λίτρα/100 χλμ. (αντί των 4,1-4,9 λίτρων/100 χλμ. στο Yars Hybrid των 116 ίππων). Τέλος, η μέση τυποποιημένη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα κυμαίνεται μεταξύ 96-116 γραμ./χλμ. (αντί 92-112 γραμ./χλμ., συγκριτικά).

Το Toyota Yaris Hybrid Electric 130 στη χώρα μας

Advertisement

Η επίσημη αντιπροσωπεία της Toyota ανακοίνωσε τη διάθεση του Yaris Hybrid Electric 130 και στην Ελλάδα. H τιμή πώλησης του θα ξεκινά από τα 21.270 ευρώ για την εξοπλιστική έκδοση «Hybrid Active».

Εκτός αυτής, θα είναι διαθέσιμο και στις:

  • «Hybrid Active Plus», η οποία έχει επιπλέον εξοπλισμό από την «Hybrid Active» που περιλαμβάνει: Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτροχρωματικό καθρέπτη και δερμάτινο τιμόνι.
  • «Hybrid Style», η οποία έχει επιπλέον εξοπλισμό από την «Hybrid Active Plus» που περιλαμβάνει: Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών «Machined-face», ψηφιακό πίνακα οργάνων 7,0 ιντσών, προβολείς LED με οδηγούς LED και προβολείς ομίχλης LED, αισθητήρες βροχής, φιμέ πίσω τζάμια, σύστημα Έξυπνης Εισόδου & Εκκίνησης («hands-free»).
  • «Hybrid Chic», η οποία έχει επιπλέον εξοπλισμό από την «Hybrid Style» που περιλαμβάνει: Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών «Machined-face», ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, οθόνη πολυμέσων 10,5 ιντσών, ασύρματη φόρτιση smartphone, ατμοσφαιρικό εσωτερικό φωτισμό, καθίσματα με συνδυασμό δέρμα-ύφασμα, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες, διζωνικό κλιματισμό και διατίθεται και με διχρωμία στο αμάξωμα.
  • «Hybrid GR Sport», η οποία έχει επιπλέον εξοπλισμό από την «Hybrid Chic» που περιλαμβάνει: Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών «Machined-face» με κόκκινες γραμμές deco, κυψελοειδή μάσκα, λογότυπος GR εμπρός, στο τιμόνι και στα καθίσματα, καθίσματα GR-S δερμάτινα Suede, Head-Up Display, Digital Smart Key και διατίθεται και με διχρωμία στο αμάξωμα.
  • Τέλος, θα διατίθεται και στην κορυφαία εξοπλιστική έκδοση που ονομάζεται «Hybrid Premiere». Αυτή διαθέτει επιπλέον εξοπλισμό από την «Hybrid GR Sport» ο οποίος περιλαμβάνει: Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών «Machined-face», Bi-tone χρωματικό συνδυασμό, premium ηχοσύστημα JBL με 8 ηχεία, Digital Smart Key, Head-up Display, Blind spot monitor, σύστημα Έξυπνης Στάθμευσης 8 αισθητήρων και ένθετα στοιχεία σε χρώμα «Neptune Blue».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tο Toyota GR Yaris ανανεώνεται για να… γουστάρεις!
Νέα υβριδική έκδοση για το Toyota Yaris
Το Toyota GR86 θα αλλάξει ριζικά στην επόμενη γενιά