Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην Ελλάδα η διθέσια Jaguar F-Type των 575 ίππων – Πόσο κοστίζει;

Ελλάδα 11:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ελλάδα η διθέσια Jaguar F-Type των 575 ίππων – Πόσο κοστίζει;

ΝΕΑ

Στην Ελλάδα η διθέσια Jaguar F-Type των 575 ίππων – Πόσο κοστίζει;

ΝΕΑ

Την κορυφαία ανοιχτή έκδοση του σπορ μοντέλου έφερε η εισαγωγική εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος. Το Newsauto απαθανάτισε το αυτοκίνητο στα logistics. Σε λίγες εβδομάδες θα κυκλοφορεί με ελληνικές πινακίδες.

Advertisement
Advertisement

 

Ένα αυτοκίνητο που θα κοσμεί πολύ σύντομα τους ελληνικούς δρόμους έφερε πριν από λίγες ημέρες η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Jaguar, Πέτρος Πετρόπουλος. Πρόκειται για την κορυφαία έκδοση της F-Type, του σπορ μοντέλου της βρετανικής φίρμας, η οποία σε ένα εκκεντρικό πορτοκαλί χρώμα και το διακριτικό πλέον γράμμα R προκαλεί πονοκέφαλο με τα χαρακτηριστικά της.

Εξωτερικά η σχεδίαση είναι υπεράνω κριτικής. Αντίθεση χρωμάτων (πορτοκαλί – μαύρο), ζάντες 20 ιντσών και τέσσερις απολήξεις εξάτμισής που έχει… λείψει από τους φίλους της ταχύτητας. Η ανοιχτή εκδοχή της Jaguar F-Type προκαλεί τις αισθήσεις αλλά και την… τσέπη καθώς είναι η πιο ακριβή στον τιμοκατάλογο με την τιμή να αγγίζει τα 200.000 ευρώ (για την ακρίβεια 199.938!).

Μία εικόνα… χίλιες λέξεις. Η F-Type δείχνει να σου κλείνει το μάτι.

Επιδόσεις… φωτιά

Advertisement
Advertisement

Η καρδιά ωστόσο του συγκεκριμένου roadster βρίσκεται κάτω από το εμπρός καπό. Το μηχανικό σύνολο βενζίνης με χωρητικότητα 5.000 κ.εκ. αποδίδει 575 ίππους και παράγει 700Nm ροπή. Στη γλώσσα των αριθμών το τετρακίνητο F-type βρίσκεται λίγο κάτω από καθαρόαιμα super car. Και αυτό διότι το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3.7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα.

Η κορυφαία έκδοση της Jaguar F-Type βρίσκεται μόλις 10.7 εκατοστά πάνω από το έδαφος ενώ το βάρος της αγγίζει τα 1.763 κιλά.

Στο Newsauto δεν μας ξεφεύγει τίποτα!

Έτοιμο για τους ελληνικούς δρόμους

Ένα τέτοιο μοντέλο και όπως μπορείτε να δείτε από τις αποκλειστικές εικόνες του Newsauto βρίσκεται στην Ελλάδα. Το απαθανατίσαμε λίγες ώρες αφότου μεταφέρθηκε από το λιμάνι του Πειραιά στα logistics της εταιρείας.

Advertisement

Εκεί θα γίνει και η προετοιμασία του οχήματος και πολύ σύντομα θα το δούμε στους δρόμους με ελληνικές πινακίδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Maserati αποκαλύπτει και άλλο την GranTurismo Folgore
Η απίστευτη δύναμη των ηλεκτρικών (+video)
Πόσες Bugatti να πάρεις με μια επίσκεψη στο εργοστάσιο;

Advertisement