Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η απίστευτη δύναμη των ηλεκτρικών (+video)

Ελλάδα 10:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η απίστευτη δύναμη των ηλεκτρικών (+video)

ΝΕΑ

Η απίστευτη δύναμη των ηλεκτρικών (+video)

ΝΕΑ

Πόσο δυνατά είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και πόσους τόνους μπορούν να έλξουν; Κάνουμε το πείραμα με ένα Skoda Enyaq και ένα Rafnar 1200 Cabin βάρους 7 τόνων!

Advertisement
Advertisement

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να κερδίζουν συνεχώς μερίδιο αγοράς. Τα εργοστάσια λανσάρουν ολοένα και περισσότερα μοντέλα και όπως είναι αναμενόμενο οι απορίες γύρω από αυτή τη «νέα» τεχνολογία, είναι πολλές.

Το βασικότερο όλων αφορά στην αυτονομία, όπως επίσης και στο κόστος αγοράς. Ειδικά η πρώτη περίπτωση παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή καινούριου αυτοκινήτου. Συνεχώς λοιπόν μαθαίνουμε νέα πράγματα και προσπαθούμε να καταλάβουμε καλύτερα τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Σίγουρα τα νούμερα που δίνουν τα εργοστάσια είναι… καλά αλλά στο Newsauto μας αρέσουν τα πραγματικά νούμερα, αυτά που βγαίνουν έπειτα από σκληρές δοκιμές και σε καθημερινές συνθήκες.

Αυτή τη φορά κάναμε κάτι πολύ προχωρημένο τόσο για τα ελληνικά όσο και για τα ξένα δεδομένα. Κάτι που όσο και να ψάξαμε αντίστοιχο, δεν καταφέραμε να βρούμε, στο αχανές διαδίκτυο.

To Skoda Enyaq διαθέτει και εργοστασιακό κοτσαδόρο

Κόντρα στη λογική
Advertisement
Advertisement

Καταρχάς πήραμε ένα αμιγώς ηλεκτρικό Skoda Enyaq και συγκεκριμένα αυτό με τις μπαταρίες των 60kWh, το οποίο αποδίδει 180 ίππους και έχει κίνηση στους πίσω τροχούς. Το εν λόγω (αυτό της δοκιμής) είναι και το πρώτο που διαθέτει εργοστασιακό κοτσαδόρο έλξης. Το ίδιο το εργοστάσιο δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να τραβήξει τρέιλερ αλλά όχι αν αυτό φτάνει σε βάρος τους… 7 τόνους!

Γνωρίζοντας πως τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν μεγάλα αποθέματα ροπής και τρομακτική δύναμη πήραμε την απόφαση να κάνουμε το… πείραμα των 7 τόνων.

To Skoda πλησιάζει τα 5 μέτρα και το Rafnar τα 12…

 

Σε αυτήν τη φωτογραφία καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος…

Skoda Enyaq & Rafnar 1200 Cabin
Advertisement

Φέραμε ένα επιβλητικό φουσκωτό σκάφος Rafnar 1200 Cabin και το κοτσάραμε στο Skoda Enyaq. Το συγκεκριμένο σκάφος είναι σαν αυτό που έχει στο στόλο του το λιμενικό Σώμα, οι ειδικές δυνάμεις αλλά και αρκετοί που θέλουν ένα σκάφος – όπλο, παντός καιρού και συνθηκών στη θάλασσα.

Διέθετε τρεις εξωλέμβιους κινητήρες και μαζί με το τρέιλερ έφτανε τους 7 τόνους.

Απορίες έχουμε πολλές και στο Newsauto τις λύνουμε με πράξεις, όχι με λόγια…

Δοκιμή σε ασφαλές  περιβάλλον
Advertisement

Κοτσάραμε το Rafnar στο τσέχικο SUV για να πάρουμε την απάντηση με πράξεις και όχι με λόγια. Το αποτέλεσμα μας εντυπωσίασε καθώς καταφέραμε να το τραβήξουμε με μεγάλη ευκολία.

Να σημειώσουμε πως το πείραμα πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτικό χώρο (Olympic marine στο Λαύριο), καθώς και λόγω της νομοθεσίας, απαγορεύεται η έλξη τόσο μεγάλου βάρους από μη ειδικό όχημα.

Δείτε το σχετικό video…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda Enyaq: Το πρώτο ηλεκτρικό στην Ελλάδα με… κοτσαδόρο (+video)
Οδηγούμε το Skoda Enyaq Coupe iV στην Ιταλία
Πόσο κοστίζει το ισχυρότερο Skoda Enyaq iV στην Ελλάδα;