Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην Audi ο Ken Block (+video)

Ελλάδα 15:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Audi ο Ken Block (+video)

ΝΕΑ

Στην Audi ο Ken Block (+video)

ΝΕΑ

Ο δεξιοτέχνης Αμερικανός οδηγός εντάχθηκε στην οικογένεια της Audi και άπαντες αναμένουν με ανυπομονησία τα όσα ακολουθήσουν.

Advertisement
Advertisement

Νέα επαγγελματική στέγη για τον Ken Block λίγους μετά το τέλος της συνεργασίας του με τη Ford. Πλέον ο 53χρονος Αμερικανός οδηγός εντάσσεται στην οικογένεια της Audi, όπως ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα η τελευταία.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να δημοσιεύσει και ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον βίντεο, όπου Ken Block να ατενίζει με περηφάνια μερικά από τα πιο εμβληματικά αγωνιστικά μοντέλα της γερμανικής εταιρείας.

«H Audi είναι η μάρκα που πυροδότησε το πάθος μου για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό», αναφέρει ο Ken Block, προσθέτοντας: Είμαι πανευτυχής που αρχίζει αυτό το νέο κεφάλαιο».

Advertisement
Advertisement

Στο επίκεντρο της συνεργασίας τους θα βρεθεί η ανάπτυξη τεχνολογιών πάνω στην ηλεκτρική κινητικότητα, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Γνωστός για το πάθος του για τα γρήγορα αυτοκίνητα, δοθείσης της ευκαιρίας ο δεξιοτέχνης οδηγός ήδη πήρε μια γεύση για τα τεχνολογικά «ηλεκτρικά» επιτεύγματα της Audi, δεδομένου ότι βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του πανίσχυρου αμιγώς ηλεκτρικού RS e-tron GT.

«Το design είναι διαμορφωμένο με εξονυχιστική προσοχή και άψογο φινίρισμα. Η οδηγική εμπειρία είναι καταπληκτική: Το αυτοκίνητο είναι απίστευτα γρήγορο και ακριβές στον έλεγχο. Το κέντρο βάρος είναι πολύ χαμηλό και επομένως μπορείς να αλλάξεις κατεύθυνση ιδιαίτερα γρήγορα», σχολίασε.

Advertisement

Επιπροσθέτως, πέρα από το RS e-tron, ο Block είχε την ευκαιρία να κάτσει πίσω από το τιμόνι και άλλων μοντέλων της μάρκας, όπως είναι τα Sport Quattro S1, V8 Quattro DTM και E-tron Vision Gran Turismo. Η εταιρεία δημοσίευσε μόλις λίγες φωτογραφίες, και όχι οπτικοακουστικό υλικό που αδιαμφισβήτητα θα γοήτευε τους πιστούς οπαδούς του.

Από τη μεριά του ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας από το Ίνγκολσταντ, Henrik Wenders ανέφερε: «Ο Ken Block μοιράζεται μαζί μας την αγάπη για τις επιδόσεις. Έχει την ικανότητα να εμπνέει τους ανθρώπους. Με την προοδευτική του σκέψη, θα μας συνοδεύσει στο ηλεκτρικό μέλλον. Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα».

Advertisement

Όπως προαναφέρθηκε, το πεδίο συνεργασίας του Ken Block με την Audi μένει να διαλευκανθεί, αλλά δεν αποκλείεται να τον δούμε να συμμετέχει με το RS Q E-tron στο Ράλλυ Ντακάρ.

Παράλληλα, δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Audi ενδέχεται να εργάζεται πάνω σε ένα υψηλών επιδόσεων ηλεκτρικό, παρόμοιο με τη Ford Mustang Mach-E 1.400 με τους 1.400 ίππους. Το τελευταίο σενάριο συγκεντρώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πόσο μάλλον εφόσον… πέσει στα χέρια του Ken Block.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο Audi RS 3: Το καθημερινό sportscar (+video)
Ενδιαφέρουσα κόντρα: Audi RS6 Avant vs Tesla Model X (+video)
Audi RS2 Avant: Ένας θρύλος της αυτοκίνησης (video)