Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην Αργεντινή για δοκιμές το ηλεκτρικό SUV των Τούρκων (+video)

Ελλάδα 4:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Αργεντινή για δοκιμές το ηλεκτρικό SUV των Τούρκων (+video)

ΝΕΑ

Στην Αργεντινή για δοκιμές το ηλεκτρικό SUV των Τούρκων (+video)

ΝΕΑ

Το Togg φορτώθηκε σε τουρκικό cargo αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης για να μεταφερθεί στη Γη του Πυρός και να δοκιμαστεί σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Αυτή είναι η τελευταία από τις πολλές δοκιμές ασφάλειας και αυτονομίας που γίνονται σε εξουσιοδοτημένα κέντρα δοκιμών σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Ο Όμιλος Automotive Joint Venture Group της Τουρκίας, γνωστότερος ως Togg, είναι μια κοινοπραξία που αναπτύσσει το αυτοκίνητο. «Γιορτάζουμε την επιτυχία της Togg και την πρωτιά της σε διεθνείς δοκιμές. Αυτό είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα έργα στην Τουρκία», δήλωσε ο πρόεδρος της Turkish Airlines, Ahmet Polat.

Advertisement
Advertisement

Σας θυμίζουμε πως η Turkish Airlines βοήθησε την Togg να κάνει το διεθνές ντεμπούτο της καθώς μετέφερε το αυτοκίνητο στο Λας Βέγκας για την Έκθεση Consumer Electronics Show (CES), μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας και gadget στον κόσμο, τον Ιανουάριο. Η κοινοπραξία παρουσίασε εκεί το «Smart Transition Concept», ένα πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο αυτοκίνητο τύπου Fastback.

Η Togg θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του ηλεκτρικού της SUV τον επόμενο μήνα. Το SUV C-Class θα κυκλοφορήσει στην αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2023 και θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV που θα παράγεται στην ηπειρωτική Ευρώπη από έναν νέο κατασκευαστή.

Advertisement

Το ηλεκτρικό SUV παρουσιάστηκε στις 25 Ιουνίου 2018. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Δεκέμβριο του 2019, αποκάλυψε το πρωτότυπο SUV και sedan, αμφότερα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα της κατηγορίας C. Η μάρκα στοχεύει να παράγει ένα εκατομμύριο οχήματα σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες έως το 2030.

Advertisement

Η Togg έχει ανακοινώσει ότι θα παράγει πέντε διαφορετικά μοντέλα, ένα SUV, ένα sedan, ένα C-hatchback, ένα B-SUV και ένα B-MPV, μέχρι το 2030. Η Togg επέλεξε την τεχνολογία μπαταριών ιόντων λιθίου Farasis, η οποία δίνει αυτονομία μεταξύ 300 και 500 χιλιομέτρων. Η φόρτιση του αυτοκινήτου μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 30 λεπτά με ταχυφορτιστή. Η κατασκευή των εγκαταστάσεων ξεκίνησε στα μέσα του 2020. Βρίσκεται σε μια έκταση 1,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή Gemlik στη βορειοδυτική επαρχία της Προύσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι Τούρκοι αντέγραψαν τους Κινέζους για το ηλεκτρικό τους!
Πόσο θα κοστίζει στην Ελλάδα το SUV του Ερντογάν;
Πότε θα ξεκινήσει να παράγεται το SUV του Ερντογάν;

Advertisement