Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα ξεκινήσει να παράγεται το SUV του Ερντογάν;

Ελλάδα 17:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε θα ξεκινήσει να παράγεται το SUV του Ερντογάν;

ΝΕΑ

Πότε θα ξεκινήσει να παράγεται το SUV του Ερντογάν;

ΝΕΑ

Ο Τούρκος πρόεδρος πιέζει ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού made in Turkey.

Advertisement
Advertisement

Mε τις εκλογές προ των πυλών και τις δημοσκοπήσεις να φέρνουν δυσοίωνες προβλέψεις, ο Ερντογάν προσπαθεί να πιαστεί από οτιδήποτε έχει στην διάθεσή του.

Μία από αυτές τις σανίδες σωτηρίας που θα τον κρατήσουν μακριά από τα προβλήματα της οικονομίας της χώρας είναι το ηλεκτρικό SUV, που έχει σχεδιαστεί και θα παράγεται στην Τουρκία.

Το ηλεκτρικό Togg είναι και ένα Εθνικό στοίχημα για το Ερντογάν, το οποίο με βάση τις ανακοινώσεις των Τούρκων, η κανονική παραγωγή του στο καινούργιο εργοστάσιο στην πόλη Gölcük, που έχει δυναμικό 175.000 αυτοκινήτων ετησίως και θα ξεκινήσει το αργότερο στις αρχές του 2023.

Advertisement
Advertisement

Και αυτό γιατί η έναρξη των πωλήσεών του έχει προγραμματιστεί για το πρώτο εξάμηνο του 2023 και αυτό φυσικά αφορά την εσωτερική αγορά της Τουρκίας.

Μετά από πιέσεις των ΜΜΕ και της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Mustafa Varank, δήλωσε ότι με την βοήθεια του Αλάχ, το εργοστάσιο θα ανοίξει τις πύλες του στις 29 Οκτωβρίου. Και λίγο αργότερα θα ξεκινήσει και η παραγωγή των αυτοκινήτων.

Advertisement

Ο Varank, μάλιστα, έβαλε στο στόχαστρο την αντιπολίτευση, η οποία υποστηρίζει ότι η χώρα δεν μπορεί να κατασκευάσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο και ακόμα χειρότερα δεν μπορεί να το πουλήσει.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για ιντερνετικές πωλήσεις, δύο εκδόσεις του μοντέλου με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες και τιμές που σύμφωνα με τις προβλέψεις θα ξεπερνούν τα 40.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Ερντογάν οδήγησε το Togg!
Οι Τούρκοι δοκιμάζουν εντατικά το ηλεκτρικό Togg SUV
Togg: Οι Τούρκοι έφτασαν μέχρι το Λας Βέγκας