Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην ανάγκη των Κινέζων πέφτουν οι γερμανικές εταιρίες

Ελλάδα 14:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην ανάγκη των Κινέζων πέφτουν οι γερμανικές εταιρίες

ΝΕΑ

Στην ανάγκη των Κινέζων πέφτουν οι γερμανικές εταιρίες

ΝΕΑ

Η κυριαρχία των Κινέζων στα ηλεκτρικά αρχίζει να γίνεται εμφανής από την στιγμή που μεγάλη γερμανική εταιρία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει κινέζικη πλατφόρμα.

Advertisement
Advertisement

Το ότι οι Κινέζοι βρίσκονται πολύ μπροστά στις εξελίξεις της ηλεκτροκίνησης είναι κάτι που γνωρίζουμε εδώ και καιρό. Η τεράστια εγχώρια αγορά σε συνδυασμό με την κυριαρχία στην εξέλιξη των μπαταριών τους έχει δώσει σημαντικό πλεονέκτημα στην κούρσα της επικράτησης στην ηλεκτροκίνηση.

Αυτό γίνεται ακόμα πιο εμφανές μετά από μία πληροφορία που δημοσιεύτηκε στα γερμανικά ΜΜΕ. Και αφορά την πρόθεση της Audi να χρησιμοποιήσει μία ηλεκτρική πλατφόρμα από κινέζικη εταιρία έτσι ώστε να μπορέσει να επιταχύνει την δική της πορεία προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό.

Σύμφωνα με την Automobilwoche, ο πρόεδρος της VW, Olivere Blume, φέρεται να έχει εγκρίνει αυτή την ιδέα την οποία θα μπορούσε να συζητήσει το εποπτικό συμβούλιο του γκρουπ μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Advertisement
Advertisement

Η Audi αρνήθηκε αρχικά το δημοσίευμα, όμως υπήρξαν νέες φήμες ότι η γερμανική εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει τον πρώτο κύκλο των συνομιλιών.

Σύμφωνα με την AutomotiAudi ve News Europe, η θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιο από τα πλαίσια που έχουν είτε η BYD είτε η BAIC.

Ποια από τις δύο θα φανεί στο μέλλον. Αυτό που είναι σίγουρο πάντως είναι ότι η κίνηση αυτή σχετίζεται με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το γκρουπ στην ανάπτυξη νέων αυτοκινήτων, έχοντας θέματα κυρίως με την πλατφόρμα SSP.

Advertisement

Πάντως, προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται τίποτα από όλα αυτά. Αν και υπάρχει αρκετή δόση αλήθειας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί στην εξέλιξη των ηλεκτρικών, το πιθανότερο είναι μία τέτοια κουβέντα να αφορά απλά την εξέλιξη ενός μοντέλου ειδικά για την Κίνα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως δείχνει ένα και μόνο πράγμα που γράφουμε εδώ και μήνες. Ότι οι εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση περνούν απαραίτητα μέσα από την Κίνα. Πολύ δε περισσότερο όταν οι Κινέζοι κατασκευαστές πάψουν να αρκούνται στην εγχώρια αγορά και εξαπολύσουν την επίθεσή τους και στην Ευρώπη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα φθηνά κινέζικα έρχονται και Ελλάδα: Ευκαιρία ή ρίσκο;
Κίνα: Ρεκόρ πωλήσεων ηλεκτρικών και υβριδικών
Τα όμορφα κινέζικα, όμορφα καίγονται! (+video)

 

 

Advertisement