Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κίνα: Ρεκόρ πωλήσεων ηλεκτρικών και υβριδικών

Ελλάδα 9:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κίνα: Ρεκόρ πωλήσεων ηλεκτρικών και υβριδικών

ΝΕΑ

Κίνα: Ρεκόρ πωλήσεων ηλεκτρικών και υβριδικών

ΝΕΑ

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων, που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια αυξάνονται ραγδαία σε όλο τον κόσμο, αλλά στην Κίνα έχουν… εκραγεί.

Advertisement
Advertisement

Για το 2022 αναμένεται να πουληθούν 6 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα το 2022.

Αυτή η πρόβλεψη προέρχεται από την Ένωση Εισαγωγέων και Κατασκευαστών Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας, η οποία πρόσφατα αύξησε την εκτίμησή της από 5,5 εκατομμύρια μονάδες. Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων διπλασιάστηκαν σε 486.000 τον Ιούλιο, δίνοντας στα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα ένα τεράστιο ποσοστό 27% της αγοράς νέων οχημάτων.

Αναφερόμαστε σε υβριδικά και ηλεκτρικά επειδή τα δεδομένα αφορούν αυτό που στην Κίνα είναι γνωστό ως «αυτοκίνητα νέας ενέργειας» ή NEV. Αυτή η ομάδα οχημάτων περιλαμβάνει αυτοκίνητα με μπαταρίες, plug-in υβριδικά ηλεκτρικά και κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Advertisement
Advertisement

Η πρόβλεψη είναι εντυπωσιακή, δεδομένου ότι η αυτοκινητοβιομηχανία παλεύει με καθυστερήσεις παραδόσεων λόγω έλλειψης ημιαγωγών και τον απόηχο των περιορισμών του COVID-19. Βέβαια σε αντίθεση με άλλες χώρες, η Κίνα εξακολουθεί να ταλαιπωρείτε με τον κορονοϊό και τα νέα lockdown που προέκυψαν και προκάλεσαν πονοκεφάλους στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ωστόσο, το Bloomberg αναφέρει ότι τόσο οι κεντρικές όσο και οι τοπικές κυβερνήσεις εφάρμοσαν μέτρα για να βοηθήσουν τη βιομηχανία να ανακάμψει. Ένα από τα οποία ήταν η μείωση του φόρου αγοράς για αυτοκίνητα χαμηλών εκπομπών ρύπων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια Tesla; Οι Κινέζοι έχουν το καλύτερο σύστημα αυτόνομης οδήγησης (+video)
Τι περιμένουν χιλιάδες Tesla στη Σαγκάη; (+video)
Πως κάνουν οι Κινέζοι πιο πλούσιους τους Αμερικάνους;