Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στη γραμμή παραγωγής τα πρώτα ηλεκτρικά Skoda Enyaq iV

Ελλάδα 1:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη γραμμή παραγωγής τα πρώτα ηλεκτρικά Skoda Enyaq iV

ΝΕΑ

Στη γραμμή παραγωγής τα πρώτα ηλεκτρικά Skoda Enyaq iV

ΝΕΑ

Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV παράγεται στο εργοστάσιο στη Mlada Boleslav, όπου κατασκευάζονται τα Octavia και Karoq.

Advertisement
Advertisement

Την παραγωγή των πρώτων αντίτυπων του παρθενικού, αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της, Skoda Enyaq iV γνωστοποίησε η τσεχική εταιρεία.

Ειδικότερα, μέσω Δελτίο Τύπου, η Skoda ανακοίνωσε πως  η διαδικασία συναρμολόγησης των πρώτων ηλεκτρικών SUV εκκίνησε σήμερα Τετάρτη, 25/11, στις εγκαταστάσεις της στο Mlada Boleslav.

Για τις ανάγκες παραγωγής του Skoda Enyaq iV, το οποίο βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα MEB του ομίλου VW, το εργοστάσιο έπρεπε να αναδιαρθρωθεί, με τη Skoda να επενδύει 32 εκατ. ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο ποσό αφορά τις απαραίτητες μετατροπές, έτσι ώστε να καταστεί εφικτή η ταυτόχρονη παραγωγή των μοντέλων που βασίζονται στις πλατφόρμες MEB και MQB. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως στο εν λόγω εργοστάσιο παράγονται τα Octavia και Karoq.

Οι αλλαγές κρίθηκαν απαραίτητες, λόγω του αυξημένου βάρους των μπαταριών που ενσωματώνονται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ λήφθηκαν και συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας, με φόντο τη διαχείριση των μπαταριών.

Advertisement

«To Enyaq iV είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής της Skoda που σχεδιάστηκε για να διατίθεται αποκλειστικά σε ηλεκτρική έκδοση. Αυτό σηματοδότησε εντελώς νέους μεθόδους παραγωγής, συγκριτικά με τα μοντέλα με θερμικά μοτέρ. Παράλληλα, η παραγωγή του Enyaq αντικατοπτρίζει τις εκτενείς αλλαγές που υλοποιήσαμε στο εργοστάσιό μας στο Mlada Boleslav», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Michael Oeljeklaus, ŠKODA AUTO Board Member for Production and Logistics.

Advertisement

Το Skoda Enyaq iV θα λανσαριστείς σε 3 εκδόσεις μπαταριών και 5 εκδόσεις ισχύος – δύο εκ των οποίων τετρακίνητες.

Η αυτονομία, ανάλογα με την έκδοση, θα φτάνει τα 536 χλμ., ενώ στο εσωτερικό έχουν χρησιμοποιηθεί ανακυκλωμένα υλικά, από ξύλο και δέρμα.

Σημειωτέον πως το Enyaq iV θα είναι το πρώτο μοιτνέλο της Skoda που θα ενσωματώνει HeadUp Display με λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας.

Advertisement

Οι τιμές του μοντέλου στην ελληνική αγορά έχουν γνωστοποιηθεί.

Διαβάστε επίσης:

Hans-Joachim Stuck & Skoda Sport: Συνάντηση γιγάντων (+video)

Έξυπνη φωτιζόμενη ζώνη ασφαλείας από τη Skoda

Επιστροφή στην κερδοφορία για τον όμιλο VW