Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στη Dacia τρελάθηκαν! Που δίνουν «τζάμπα» το Spring; (+video)

Ελλάδα 17:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Dacia τρελάθηκαν! Που δίνουν «τζάμπα» το Spring; (+video)

ΝΕΑ

Στη Dacia τρελάθηκαν! Που δίνουν «τζάμπα» το Spring; (+video)

ΝΕΑ

Η Dacia ισοπεδώνει σε κάποιες χώρες τον ανταγωνισμό προσφέροντας το ηλεκτρικό Spring με έκπτωση 10.000 ευρώ!

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τα τελευταία χρόνια το κοινό που θέλει να μεταπηδήσει στην ηλεκτροκίνηση είναι μεταξύ άλλων το κόστος απόκτησης. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πιο ακριβά από τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα κάτι που σίγουρα βάζει φρένο στις ορέξεις πολλών.

Η Dacia ωστόσο βάλθηκε να αλλάξει ακόμα και αυτήν την ισορροπία προχωρώντας στη Γερμανία σε μια απίστευτη προσφορά. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου το μικρό ηλεκτρικό της Spring θα είναι διαθέσιμο στην τιμή των 12.750 ευρώ, μειώνοντας την τιμή του κατά 10.000 ευρώ!

Advertisement
Advertisement

Όπως αντιλαμβάνεστε η προσφορά είναι γιγάντια καθώς από τα 22.750 ευρώ αρχικής τιμής πώλησης στη Γερμανία το αυτοκίνητο δίνεται σχεδόν στη μισή τιμή. Χωρίς αμφιβολία, μέχρι τέλος Μαρτίου σίγουρα το Dacia Spring είναι το πιο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη. Στη Γερμανία το Spring έχει πουλήσει από το 2021 μέχρι σήμερα περίπου 30.000 μονάδες.

Το συγκεκριμένο elektrobonus όπως το ονομάζει η Dacia, έρχεται σε μια περίεργη συγκυρία στη Γερμανία. Λίγες εβδομάδες πριν η γερμανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι σταματάει την παροχή επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει στην οικονομία της χώρας. Η Dacia λοιπόν ήρθε να γλυκάνει τον… πόνο των Γερμανών πολιτών δημιουργώντας αυτήν την απίθανη προσφορά.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι ο Dacia Spring είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 65 ίππων και 113 Nm ροπής. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 27,4 kWh και η αυτονομία υπολογίζεται στα 220 χιλιόμετρα σε μικτές συνθήκες οδήγησης.

Advertisement

Το Dacia Spring.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για το Dacia Bigster
Δοκιμή: Dacia Spring Extreme Electric 65
Το νέο Dacia Duster έρχεται σε τιμή έκπληξη

Advertisement