Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γενναίες δωρεές για τους Ουκρανούς πρόσφυγες από την αυτοκινητοβιομηχανία

Ελλάδα 8:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γενναίες δωρεές για τους Ουκρανούς πρόσφυγες από την αυτοκινητοβιομηχανία

ΝΕΑ

Γενναίες δωρεές για τους Ουκρανούς πρόσφυγες από την αυτοκινητοβιομηχανία

ΝΕΑ

Καθώς η κατάσταση στην Ουκρανία συνεχίζει να εξελίσσεται αρνητικά πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες συνδράμουν οικονομικά για τη βοήθεια των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται.

Advertisement
Advertisement

Η αυτοκινητοβιομηχανία αντιδρά ποικιλοτρόπως  στον πόλεμο στην Ουκρανία. Πολλές από τις εταιρείες που έχουν εργοστάσια στη Ρωσία σταματούν την παραγωγή και μαζί με άλλες διακόπτουν τις εξαγωγές προς τη συγκεκριμένη χώρα, ενώ ταυτόχρονα συνδράμουν οικονομικά οργανώσεις που φροντίζουν τους πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία και στην πλειονότητά τους είναι παιδιά, ηλικιωμένοι και γυναίκες,

Έτσι ο όμιλος Volkswagen έχει δώσει 1.000.000 δολάρια, ενώ ίδιου ύψους δωρεά έχει κάνει και η Porsche με τις 750.000 ευρώ να πηγαίνουν στον ΟΗΕ και 250.000 ευρώ στο ίδρυμα Ferry Porsche που εστιάζει στα παιδιά και σε νεαρούς ενήλικες. Η Mercedes έχει ενισχύει με 1.000.000 ευρώ το Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό που με τη σειρά του βοηθά στην Ουκρανία, ενώ επίσης 1.000.000 έχει δώσει και η Stellantis.

Η εξαγγελία της τελευταίας για την οικονομική αυτή ενίσχυση έγινε στο Άμστερνταμ, όπου ανακοινώθηκε πως μέσω ιδρύματος θα «δεσμεύσει 1 εκατομμύριο ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια, στην υποστήριξη των Ουκρανών προσφύγων και αμάχων που εκτοπίστηκαν από την τρέχουσα κρίση».

Advertisement
Advertisement

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Carlos Tavares εξήγησε την κίνηση λέγοντας: «Η Stellantis καταδικάζει τη βία και την επιθετικότητα σε αυτήν την περίοδο με τον άνευ προηγουμένου πόνο, προτεραιότητά μας είναι η υγεία και η ασφάλεια των Ουκρανών υπαλλήλων και των οικογενειών τους που είναι και δικές μας».

Τόνισε επίσης ότι 71 από τους υπαλλήλους της έχουν έδρα στην Ουκρανία και έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι ασφαλείς προς το παρόν. Αξιοσημείωτο είναι επίσης και το γεγονός πως ο Όμιλoς έχει δημιουργήσει μια αποκλειστική ομάδα υποστήριξης που λειτουργεί αδιάκοπα (24/7) η οποία παρακολουθεί την υγεία και την ασφάλεια αυτών των εργαζομένων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Stellantis: Στόχος η διαφοροποίηση των πολλών ηλεκτρικών της
Αμιγώς ηλεκτρική η Stellantis από το 2030
Έλλειψη καλωδίων λόγω Ουκρανίας – Διακοπές στην παραγωγή

Advertisement

 

 

 

Advertisement