Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στη Σλοβακία η παραγωγή του VW Passat;

Ελλάδα 3:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Σλοβακία η παραγωγή του VW Passat;

ΝΕΑ

Στη Σλοβακία η παραγωγή του VW Passat;

ΝΕΑ

H Volkswagen σκέφτεται σοβαρά να μεταφέρει την παραγωγή του νέου Passat στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας και όχι στο νέο εργοστάσιό της στην Τουρκία.

Advertisement
Advertisement

 

Αφορμή για τα παραπάνω είναι βέβαια οι πρόσφατες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων της Συρίας και η γενική κατακραυγή εναντίον της Τουρκίας. Ήδη ο Γερμανός κατασκευαστής έχει «παγώσει» προς το παρόν το επενδυτικό πλάνο του 1,3 δις ευρώ που θα κοστίσει η κατασκευή του νέου εργοστασίου στην πόλη Μανίσα, κοντά στην Σμύρνη. Πάντως τα μέλη του Δ.Σ. της Volkswagen θα πρέπει να αποφασίσουν σχετικά σύντομα το τι θα πράξουν, καθώς τον Οκτώβριο του 2022, το εργοστάσιο που ήδη συναρμολογείται το Passat, στο Έμντεν θα κλείσει για να ανακαινιστεί αποκλειστικά για την κατασκευή των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της φίρμας.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Automobilwoche, τα στελέχη της VW σκέφτονται σοβαρά την εναλλακτική λύση να μεταφέρουν την παραγωγή στην Μπρατισλάβα, εκεί όπου κατασκευάζονται ήδη τα Touareg, Up!, Audi Q7, Seat Mii και Skoda Citigo. Μάλιστα, το μέλλον των τριών λιλιπούτειων μοντέλων δεν είναι και εξασφαλισμένο, με μεγάλη πιθανότητα τα επόμενα χρόνια να σταματήσει η παραγωγή τους, ένα στοιχείο που εάν συμβεί θα «ανοίξει» την παραγωγική δυνατότητα.

Advertisement

Ο Stephan Weil, μέλος του Δ.Σ της VW και Πρωθυπουργός του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, δηλώνει αντίθετος στην κατασκευή του νέου εργοστασίου στην Τουρκία. Να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο κρατίδιο αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους μετόχους, έχοντας ποσοστό 20%, της γερμανικής εταιρείας. Πλέον, μετά τα τελευταία γεγονότα, έχουν αναθεωρηθεί και οι ελπίδες άλλων χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, όπως της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Σερβίας, αλλά και της Β. Αφρικής. Αναμένουμε με ανυπομονησία την συνεδρίαση των μετόχων της VW, που θα πάρουν και την τελική απόφαση.