Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το VW Passat GTE

Ελλάδα 6:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το VW Passat GTE

ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το VW Passat GTE

ΝΕΑ

Έφτασε στην Ελλάδα το νέο VW Passat GTE plug-in hybrid, με καλύτερες επιδόσεις, μεγαλύτερη μπαταρία και ηλεκτρική αυτονομία, αλλά και με μέση κατανάλωση η οποία είναι μόνο 1,5 lt./100 km.

Advertisement
Advertisement

Είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά το νέο υβριδικό Passat με κινητήρα βενζίνης 1.4 TSI (156 ίππων) και ηλεκτροκινητήρα 115 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς (μέτρηση σε κανονικές συνθήκες συμπεριλαμβανομένης της απώλειας ισχύος από τις τριβές και την ανάκτηση δύναμης του ηλεκτροκινητήρα) είναι 218 ίπποι και η κίνηση μεταφέρεται μέσω 6τάχυτου αυτόματου, διπλού συμπλέκτη κιβωτίου στους εμπρός τροχούς.

Η νέα μπαταρία του Passat GTE έχει τώρα χωρητικότητα 13 kWh (από 9,9 kWh +31%), επιτρέποντας έτσι στο αυτοκίνητο να έχει ηλεκτρική αυτονομία κίνησης 56 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Το Passat GTE πωλείται στην τιμή των 53.700 ευρώ και διαθέτει πλέον 3 mode οδήγησης: EV για μόνο ηλεκτρική κίνηση, GTE για πιο δυναμική απόδοση και το υβριδικό mode (Hybrid). Σε ταχύτητες πάνω από 140 χλμ, ο ηλεκτροκινητήρας υποβοηθά το βενζινοκινητήρα στο έργο του, ενώ εφόσον ο οδηγός επιλέξει το Hybrid mode, φορτίζεται η μπαταρία εν κινήσει για να παρέχει αμιγώς ηλεκτρική κίνηση ξανά, όταν ο οδηγός το χρειαστεί.

Φυσικά εκτός από το σύστημα κίνησής του, το VW Passat GTE ενσωματώνει και όλες τις αλλαγές που είδαμε και στις «απλές» εκδόσεις του Passat, όπως είναι η ελαφρώς επανασχεδιασμένη εμφάνιση, αλλά και το αναβαθμισμένο εσωτερικό με νέο τιμόνι, ψηφιακό πίνακα οργάνων, νέο σύστημα πολυμέσων κ.α.