Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα σκαριά μια BMW που θα κάψει καρδιές (και πορτοφόλια)

Ελλάδα 7:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα σκαριά μια BMW που θα κάψει καρδιές (και πορτοφόλια)

ΝΕΑ

Στα σκαριά μια BMW που θα κάψει καρδιές (και πορτοφόλια)

ΝΕΑ

Η BMW γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια του M Division. Για αυτό ετοιμάζει ως δώρο στους φίλους της ένα αυτοκίνητο να έχουν να ονειρεύονται. Και κάποιοι ελάχιστοι να το αγοράσουν.

Advertisement
Advertisement

Το 2022 είναι μία πολύ ιδιαίτερη χρονιά για την ΒΜW, καθώς πέρα από την αντεπίθεση που κάνει στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης, γιορτάζει και τα 50 χρόνια του τμήματος “Μ” από όπου έχουν βγει μερικά από τα πιο εθιστικά σπορ αυτοκίνητα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Για να γιορτάσει αυτή την επέτειο η BMW ετοιμάζει ήδη μία hardcore M4 CSL η οποία θα παρουσιαστεί στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Όμως σύμφωνα με πολύ έγκυρες πληροφορίες υπάρχει ένα ακόμα μοντέλο που θα έρθει μέσα στην χρονιά, και θα είναι κάτι πραγματικά πολύ σπέσιαλ.

Το μοντέλο αυτό δεν έχει ακόμα κάποιο όνομα, αλλά οι πληροφορίες θέλουν να έχει δανειστεί αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από το concept 3.0 CSL Hommage του 2015. Το πρωτότυπο εκείνο ήταν ένας σύγχρονος φόρος τιμής στην ορίτζιναλ Ε9 CSL “Batmobile” από την δεκαετία του 70.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν αυτό το σπέσιαλ μοντέλο να έχει ως βάση τη νέα M4 CSL, όμως το αμάξωμα θα έχει πολύ μικρές ομοιότητες, καθώς θα είναι κατασκευασμένο από carbon και θα χρησιμοποιεί ένα πολύ έντονο αεροδυναμικό πακέτο.

Αν παραμείνει ο κινητήρας της CSL θα έχουμε να κάνουμε με τον εξακύλινδρο των 3 λίτρων που θα αποδίδει ακόμα μεγαλύτερη ισχύ από τους 608 ίππους της “απλής” έκδοσης. Πιστή στην παράδοση των μοντέλων “Μ”, η κίνηση θα μεταδίδεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων.

Advertisement

Το ειδικό αυτό μοντέλο θα έχει αρκετά χαμηλότερο βάρος (κοντά στα 1.550 κιλά) και ρυθμίσεις στο πλαίσιο και τις αναρτήσεις προσαρμοσμένες για χρήση στην πίστα. Το 0-100 χλμ/ώρα αναμένεται να είναι στην περιοχή των 3,5 δευτερολέπτων με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 300 χλμ/ώρα.

Η special BMW M αναμένεται να παραχθεί σε μόλις 50 μονάδες με την τιμή της να βρίσκεται κοντά στα 600.000 ευρώ. Το νούμερο αυτό είναι τριπλάσιο από την “απλή” M4 CSL η οποία αναμένεται να κοστίζει περί τα 180.000 ευρώ. Πολλά λεφτά είναι η αλήθεια, αν και σίγουρα θα πρόκειται για κάτι πραγματικά μοναδικό, αντάξιο του εορτασμού ενός κομματιού της αυτοκίνησης που έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια του εδώ και 5 δεκαετίες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: BMW iΧ xDrive40
Πού θα κατασκευάζεται η νέα BMW M2;
BMW Σειρά 7: Φουλ στα gadget (+video)