Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα σκαριά και οι «έξυπνες» Ferrari!

Ελλάδα 0:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα σκαριά και οι «έξυπνες» Ferrari!

ΝΕΑ

Στα σκαριά και οι «έξυπνες» Ferrari!

ΝΕΑ

H ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία υπέγραψε συμφωνία με την Qualcomm Technologies και ήδη έχουν πριοσδιοριστεί τα πρώτα αντικείμενα εργασίας.

Advertisement
Advertisement

Την συνεργασία της με την Qualcomm Technologies ανακοίνωσε η Ferrari, η οποία θα χρησιμοποιήσει το βασικό προϊόν του τεχνολογικού ομίλου, τη σουίτα εφαρμογών Snapdragon, προκειμένου να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της.

Η σουίτα εφαρμογών Snapdragon περιλαμβάνει πολλές εφαρμογές για την αυτοκινητοβιομηχανία μεταξύ των οποίων η Snapdragon Ride (για αυτόνομα συστήματα οδήγησης και βοηθητικές τεχνολογίες προς το οδηγό) το Snapdragon Cockpit αλλά και το Snapdragon Auto Cobbectivity (5G και Wifi στα αυτοκίνητα).

Advertisement
Advertisement

Όπως μετέδωσε το Reuters, η συμφωνία αφορά τόσο τα αυτοκίνητα δρόμου όσο και την αγωνιστική ομάδα Formula 1 της Ferrari, με την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία να ενημερώνει ότι έχουν προσδιοριστεί ήδη τα πρώτα αντικείμενα εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του λεγόμενου ψηφιακού πιλοτηρίου.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari, Benedetto Vigna είχε δηλώσει τον Νοέμβριο ότι η Ferrari θα επιδιώξει τεχνολογικές συνεργασίες καθώς προχωρά τη μετάβασή της προς πιο καθαρές περιβαλλοντολογικά μορφές κίνησης, ενώ επιθυμεί να προωθήσει τεχνολογίες που απαιτούν υψηλές επενδύσεις.

«Η καινοτομία απαιτεί οι ηγέτες της αγοράς να συνεργάζονται. Χάρη στη συμφωνία αυτή επεκτείνουμε τις γνώσεις μας στις ψηφιακές τεχνολογίες και στο web 3.0, που συνιστούν τομείς με μεγάλες δυνατότητες για την αυτοκινητοβιομηχανία και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό», ανέφερε ο κ. Vigna σε δήλωσή του σχετικά με τη συμφωνία με την Qualcomm Technologies.

Advertisement

Το λογότυπο του Snapdragon θα κάνει το ντεμπούτο του στο νέο μονοθέσιο Formula 1 της Ferrari, που θα παρουσιαστεί στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μαρανέλο στις 17 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Ferrari μοιράζει τρελό bonus στους υπαλλήλους της
Ακόμα μία Ferrari «τιμωρεί» όποιον δεν τη σέβεται (+video)
Ρεκόρ πωλήσεων super cars στην Ελλάδα – Με μεταχειρισμένες Ferrari, Aston Martin και Lamborghini

Advertisement