Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ferrari μοιράζει τρελό bonus στους υπαλλήλους της

Ελλάδα 6:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ferrari μοιράζει τρελό bonus στους υπαλλήλους της

ΝΕΑ

Η Ferrari μοιράζει τρελό bonus στους υπαλλήλους της

ΝΕΑ

Το 2021 ήταν μια χρονιά ρεκόρ για την Ferrari. Κάτι που κατάλαβαν πολύ καλά στο πορτοφόλι τους και οι εργαζόμενοί της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Oύτε η πανδημία ούτε οι ελλείψεις σε ημιαγωγούς ούτε η παγκόσμια αναστάτωση στην οικονομία (ιδίως αυτή…) φαίνεται να επηρέασε 11.155 ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη να αγοράσουν μία Ferrari μέσα στο 2021.

Η εταιρία σημείωσε μία εκπληκτική χρονιά ρεκόρ, ξεπερνώντας για δεύτερη φορά μετά το 2019 τις 10.000 μονάδες, και μάλιστα χωρίς το SUV της, το οποίο αναμένεται να εκτοξεύσει σε νέα ύψη τις πωλήσεις μετά το 2023 που θα εμφανιστεί.

Όλα αυτά είχαν σοβαρό αντίκτυπο και στις τσέπες των εργαζόμενων της εταιρίας, η οποία αποφάσισε να δώσει το εκπληκτικό bonus των 12.000 ευρώ σε κάθε έναν από αυτούς.

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις της εταιρίας σημείωσαν άνοδο 22,3% σε σχέση με το 2020 αλλά και 10,1% σε σχέση με το 2019. Τα μοντέλα με τον V8 κινητήρα κυριάρχησαν στις πωλήσεις, ενώ εκείνα με τον V12 είχαν μία μικρή πτώση.

Η καλύτερη αγορά της ήταν η Ευρώπη και η Μέση Ανατολή με 5.492 αυτοκίνητα, οι ΗΠΑ με περίπου 3.000 μονάδες ενώ η Κίνα έμεινε στις 899 νέες Ferrari, αριθμός που σίγουρα θα εκτιναχθεί μέσα στα επόμενα χρόνια.

Advertisement

Ο εξηλεκτρισμός της γκάμας είναι το νέο μεγάλο πλάνο της εταιρίας για την πενταετία που έρχεται ενώ και η άφιξη της Purosangue μέσα στην χρονιά αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα για την εταιρία. Και προφανώς ακόμα μεγαλύτερα bonus για τους υπαλλήλους της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί ο Jay Leno έχει «σπαστεί» με τη Ferrari;
Έρχεται με φόρα η Ferrari Purosangue
Η DMC απογειώνει τη Ferrari 296 GTB στα 900 άλογα

Advertisement