Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα σκαριά η αναβίωση της Bizzarrini

Ελλάδα 23:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα σκαριά η αναβίωση της Bizzarrini

ΝΕΑ

Στα σκαριά η αναβίωση της Bizzarrini

ΝΕΑ

Η φημισμένη κατά το παρελθόν μάρκα Bizzarrini, αναβιώνει χάρη σε μια ομάδα εμπόρων πολυτελών αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, με έναν πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Aston Martin να ηγείται της προσπάθειας.

Advertisement
Advertisement

Η Bizzarrini ιδρύθηκε από τον πρώην μηχανικό των Alfa Romeo, Ferrari και Iso, Giotto Bizzarrini το 1964 και παρήγαγε κάποια sport αυτοκίνητα και τις αγωνιστικές τους εκδοχές.

Έτρεξε ακόμη και στις 24 ώρες του Le Mans και τις τελευταίες δεκαετίες συμμετείχε επίσης στη δημιουργία μιας μικρής σειράς πρωτότυπων αυτοκινήτων. Σε βρετανικό περιοδικό αυτοκινήτου αναφέρεται πως η εταιρεία θα μπορούσε σύντομα να επιστρέψει στην παλιά της δόξα, με την Pegasus Brands στη συνέχεια, να αποκαλύπτει πως είναι στις προθέσεις της η αναβίωση της μάρκας. Μάλιστα, υπερθεματίζοντας σε αυτή την είδηση, η πρώτη πληροφόρηση σχετικά, κάνει λόγο για «επιστράτευση» τριών πρώην στελεχών της Aston Martin.

Advertisement
Advertisement

Επικεφαλής της εταιρείας θα είναι ο Δρ Ulrich Bez, ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin από το 2000 έως το 2013. Θα συνοδευτεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο Christopher Sheppard, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε αφεντικό της Aston Martin στη Μέση Ανατολή, ενώ από τη διεύθυνση του τμήματος μάρκετινγκ της Aston Martin, η προσπάθεια θα έχει τoν Janette Green διευθύνων σύμβουλο στο αντίστοιχο τμήμα της Bizzarrini. Οι λεπτομέρειες σχετικά με την αναβίωση είναι περιορισμένες σε αυτό το πρώιμο στάδιο, αλλά είναι κατανοητό ότι η εταιρεία θα έχει γραφεία στο Λονδίνο, τη Γενεύη, το Κουβέιτ, το Αμπού Ντάμπι και το Ντουμπάι.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Aston Martin: Με ηλεκτρικές τεχνολογίες από την Mercedes

300 αυτοκίνητα- κοσμήματα είδαν το φως του ήλιου μετά από 40 χρόνια (VIDEO)

Advertisement

Πωλείται ένα υπερσπάνιο Bizzarrini BZ-2001 (VIDEO)