Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται ένα υπερσπάνιο Bizzarrini BZ-2001 (video)

Ελλάδα 4:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλείται ένα υπερσπάνιο Bizzarrini BZ-2001 (video)

ΝΕΑ

Πωλείται ένα υπερσπάνιο Bizzarrini BZ-2001 (video)

ΝΕΑ

Για τους λάτρεις των σπάνιων και μοναδικών τετράτροχων, να η ευκαιρία να αποκτήσουν το πρωτότυπο roadster της Bizzarrini, BZ-2001.

Advertisement
Advertisement

 

Οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν, αλλά η Bizzarrini αποτελούσε για τη δεκαετία του ’60 έναν από τους πιο γνωστούς Ιταλούς καροσερίστες. Ο ιδρυτής της, Τζιότο Μπιζαρίνι, ήταν για πολλά χρόνια μηχανικός των Ferrari, Alfa Romeo και ISO, ενώ δημιούργησε και την αγωνιστική ομάδα της Automobili Turismo e Sport (ATS). Το 1969 η εταιρεία χρεοκόπησε  ενώ είχε προλάβει να κατασκευάσει σε περιορισμένη παραγωγή ορισμένα ιδιαίτερα σπορ μοντέλα, όπως τα 5300 GT Strada και P538S. Δεκαετίες μετά, το 1993, ο Μπιζαρίνι προσκλήθηκε από τον Αμερικανό Barry Watkins, ιδιοκτήτη της εταιρείας World Super Cars, για να σχεδιάσει ένα πρωτότυπο, που θα βασιζόταν επάνω στη Ferrari Testarossa. Και εγένετο το BZ-2001, ένα εντυπωσιακό διθέσιο ρόουντστερ, με το αμάξωμα να έχει κατασκευαστεί εξ΄ολοκλήρου από ανθρακόνημα. Βασικά του χαρακτηριστικά, ο συμπλέκτης από carbon της Tilton, τα αμορτισέρ Penske, τα αναβαθμισμένα για την εποχή φρένα της Alcon και τα εξελιγμένα για το συγκεκριμένο μοντέλο ελαστικά της Goodyear.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το αμάξωμα το πρωτότυπο Bizzarrini διέθετε κατά τον διαμήκη άξονα, τον V12 κινητήρα της Ferrari Testarossa, με χωρητικότητα 4,9 λίτρα, που απέδιδε 390 ίππους και 490 Nm ροπής. Η παραπάνω ισχύς μεταφερόταν στους πίσω τροχούς, μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου πέντε σχέσεων. Δυστυχώς, λόγω έλλειψης χρηματοδότη, το όλο πρότζεκτ έμεινε στα ράφια, με αποτέλεσμα να υπάρχει μόνο ένα μοντέλοBZ-2001, το οποίο πωλείται μέσω της LM Classic Cars στην τιμή των €750.000.

Advertisement