Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σοκαριστικές εικόνες: Πώς κόπηκε στη μέση ένα Honda Civic Type R; (+video)

Ελλάδα 1:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σοκαριστικές εικόνες: Πώς κόπηκε στη μέση ένα Honda Civic Type R; (+video)

ΝΕΑ

Σοκαριστικές εικόνες: Πώς κόπηκε στη μέση ένα Honda Civic Type R; (+video)

ΝΕΑ

H εικόνα ενός γαλάζιου Ηonda Civic Type R να έχει κοπεί στα δύο πραγματικά σοκάρει. Τι οδήγησε όμως το αγαπημένο μας “Τάπερ” σε αυτή την απίστευτη κατάσταση;

Advertisement
Advertisement

Το να κοπεί ένα αυτοκίνητο στη μέση, ιδίως ένα αυτοκίνητο των ημερών μας, είναι μία πολύ σπάνια εικόνα, με την ποιότητα και τα επίπεδα ασφάλειας που έχουμε φθάσει. Και όμως, όπως φαίνεται και από την φωτογραφία, όταν όλα πάνε στραβά, υπάρχει ακόμα και αυτό το ενδεχόμενο.

Από τις πληροφορίες που βλέπουμε στο video μαθαίνουμε ότι το περιστατικό έγινε κάπου στο Ντένβερ του Κολοράντο. Εκεί το γαλάζιο Type R βγαίνοντας από το πάρκινγκ ενός fast food δέχθηκε ένα δυνατό κάθετο χτύπημα από ένα άλλο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας ηλικιωμένος κύριος.

Το άτυχο Type R παρασύρθηκε από το άλλο αυτοκίνητο και έπεσε με απίστευτη ορμή πάνω σε έναν στύλο. Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τέτοια που έκοψε στα δύο το Civic, από την τρίτη κολόνα και πίσω. Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε, με το Honda Civic Type R να μην θυμίζει σε τίποτα τις ένδοξες ημέρες του.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο επιβαίνοντες κατάφεραν να βγουν με ελαφρά τραύματα και σε κατάσταση σοκ, ενώ όπως βλέπουμε έχουν λειτουργήσει όλα τα συστήματα ασφαλείας του Honda. Ευτυχώς πάντως που την δεδομένη στιγμή δεν υπήρχαν επιβάτες και στα πίσω καθίσματα, καθώς αυτοί προφανώς θα είχαν πολύ σοβαρότερα προβλήματα.

Όσο για το άτυχο Honda Type R, προφανώς και δεν υπάρχει ελπίδα “Δευτέρας Παρουσίας”. Το καλύτερο που μπορεί να του συμβεί είναι να γίνει δωρητής οργάνων σε άλλα αυτοκίνητα, αφού όπως φαίνεται κάποια ζωτικά σημεία όπως ο κινητήρας, οι εμπρός ζάντες, μερικές λαμαρίνες κατάφεραν να επιβιώσουν από την φοβερή σύγκρουση.

Τώρα, αν ρωτάτε αν είναι τόσο απλό να φθάσει ένα αυτοκίνητο σε αυτή την κατάσταση, σας λέμε ότι θα πρέπει συντρέξουν πολύ σοβαροί λόγοι και η πρόσκρουση να γίνει με τέτοιο τρόπο που το πλαίσιο θα δοκιμαστεί σε εξαιρετικά οριακές καταστάσεις. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν σχεδιαστεί να αντέχουν σε πολύ μεγάλα φορτία και εξαιρετικά σύνθετες καταστάσεις, όμως οι νόμοι της Φυσικής και η διαβόητη “κακιά στιγμή” θα έχουν πάντα τον πρώτο λόγο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο, μη υβριδικό Honda Civic Type R επιβεβαιώθηκε
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο πεντάθυρο Honda Civic
Video: Honda e – Το ιδανικό ηλεκτρικό city car

Advertisement