Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Νέα Skoda Fabia: Διεθνείς διακρίσεις

Ελλάδα 5:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Skoda Fabia: Διεθνείς διακρίσεις

ΑΓΟΡΑ

Νέα Skoda Fabia: Διεθνείς διακρίσεις

ΑΓΟΡΑ

Το νέο supermini συμπεριλήφθηκε στην εξάδα των φιναλίστ για το βραβείο «Best Buy Car of Europe in 2022», του «Autobest», επίσης οι αναγνώστες του περιοδικού «Αuto Μotor und Sport» στη Γερμανία, επέλεξαν τη Fabia για το βραβείο «Autonis 2021».

Advertisement
Advertisement

Η νέα Skoda Fabia αναμένεται στην Ελλάδα στις αρχές του 2022.

Οι διακρίσεις για την Skoda Fabia ξεκίνησαν πριν καλά καλά το μοντέλο κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Το νέο μοντέλο, έχει ήδη εντυπωσιάσει κοινό και ειδικούς, οι οποίοι δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στο supermini των Τσέχων με τη γερμανική τεχνολογία.

Αναλυτικότερα, η νέα Fabia είναι μεταξύ των έξι φιναλίστ για τον τίτλο «Best Buy Car of Europe in 2022». Πρόκειται για το βραβείο που απονέμει σε ετήσια βάση από το 2001 η κριτική επιτροπή Autobest, η οποία αποτελείται από έγκριτους δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 32 ευρωπαϊκές χώρες.

Advertisement
Advertisement

Η τελική επιλογή θα γίνει στο τέλος ενός διήμερου δοκιμών στην Αυστρία, στις 24 και 25 Νοεμβρίου, με τον νικητή να ανακοινώνεται στα μέσα Δεκεμβρίου. Το 2002, η πρώτη γενιά της Fabia είχε αναδειχθεί «Best Buy Car of Europe», ενώ το 2014 η τρίτη γενιά του μοντέλου ήταν μεταξύ των φιναλίστ, όπως και το Kamiq και η Octavia τα δύο τελευταία χρόνια.

Η δεύτερη διάκριση για τη νέα Fabia ήρθε από τη Γερμανία. Οι αναγνώστες του γερμανικού περιοδικού «Auto Motor und Sport» ψήφισαν τo supermini ως «Autonis – Καλύτερη Σχεδιαστική Καινοτομία 2021». Το νέο Skoda επικράτησε έξι ανταγωνιστών στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων.

Advertisement

Η 21η  διοργάνωση των «Autonis» έδωσε στους αναγνώστες μια επιλογή μεταξύ 117 νέων αυτοκινήτων, που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Αυτά χωρίστηκαν σε δέκα κατηγορίες. Η κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων περιλάμβανε εφέτος έξι μοντέλα, με τη νέα Skoda Fabia να αναδεικνύεται νικήτρια.

Advertisement

Η νέα Skoda Fabia αναμένεται στην Ελλάδα στις αρχές του 2022. Το μοντέλο, έχει αεροδυναμικό συντελεστή (Cd 0,28) και βασίζεται για πρώτη φορά στην MQB-A0 πλατφόρμα του Volkswagen Group. Με μήκος 4,11 μ. είναι το πιο ευρύχωρο στην κατηγορία, ενώ στη χώρα μας θα διατίθεται με τέσσερις βενζινοκινητήρες από την τρέχουσα γενιά EVO του Ομίλου Volkswagen, με ισχύ από 80 έως 150 PS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα Skoda Fabia: Τι καινούργιο φέρνει; (video)
Μάθετε τη νέα Skoda Fabia σε 60 sec (video)
Οδηγούμε στην Πολωνία τη νέα γενιά Skoda Fabia

Advertisement