Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Skoda Auto: Κέρδη πάνω από 400 εκατ ευρώ

Ελλάδα 2:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Skoda Auto: Κέρδη πάνω από 400 εκατ ευρώ

ΑΓΟΡΑ

Skoda Auto: Κέρδη πάνω από 400 εκατ ευρώ

ΑΓΟΡΑ

Λειτουργικά κέρδη 469 εκατομμυρίων ευρώ για την Skoda Auto στους τρεις πρώτους μήνες του 2020.

Advertisement
Advertisement

Παρά την πανδημία Covid-19 η Skoda παρέδωσε 721.900 οχήματα, σε πελάτες παγκοσμίως, από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο.

Μετά το μεγάλο άνοιγμα των πωλήσεων το τρίτο τρίμηνο, οι παγκόσμιες παραδόσεις της Skoda Auto αυξήθηκαν ξανά τον Σεπτέμβριο στο επίπεδο του προηγούμενου έτους. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ο Όμιλος από την Τσεχία είχε θετικά λειτουργικά κέρδη 469 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρηματοοικονομικά στοιχεία, αυτά αντικατοπτρίζουν τη γενική σταθεροποίηση. Ωστόσο, εξακολουθούν να επηρεάζονται έντονα από τις επιπτώσεις των μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας του κοροναϊού. Τα έσοδα της εταιρίας τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2020 ανέρχονται σε πάνω από 12 δισεκατομμύρια ευρώ και η απόδοση των πωλήσεων είναι 3,9%.

Skoda-enyaq_iv_e1000x600

Advertisement
Advertisement

Σημαντική δυναμική εμφανίστηκε το τρίτο τρίμηνο και ήταν η πρώτη, μετά την έντονη επιβάρυνση των παραδόσεων και των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, λόγω των εκτεταμένων περιορισμών που επιβλήθηκαν παγκοσμίως για τον περιορισμό του πρώτου κύματος της πανδημίας COVID-19.

Η Skoda Auto μπόρεσε να παραδώσει 295.200 οχήματα στους πελάτες χάρη στο άνοιγμα της αγοράς, που επέστρεψε πρόσφατα σε σταθερή λειτουργία. Συνολικά, η εταιρεία παρέδωσε 721.900 οχήματα σε πελάτες τα πρώτα τρία τρίμηνα. Οι λόγοι γι ‘αυτό είναι η  σημαντική διαταραχή στις αγορές και οι απώλειες παραγωγής λόγω του κλεισίματος των 39 ημερών στο εργοστάσιο κατά το δεύτερο τρίμηνο. Αυτά δεν μπορούν να αντισταθμιστούν στην Τσεχική Δημοκρατία προς το παρόν, καθώς περαιτέρω περιορισμοί παραγωγής που σχετίζονται με το COVID-19 ενδέχεται να επιβληθούν φέτος. Τον Σεπτέμβριο, η Skoda Auto παρέδωσε 104.600 οχήματα, αύξηση 2,6% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ο Klaus-Dieter Schürmann, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας και υπεύθυνος για τα Οικονομικά και την Πληροφορική, τονίζει: «Τα βασικά οικονομικά μεγέθη για το τρίτο τρίμηνο αποδεικνύουν ότι η αυστηρή πειθαρχία στις κινήσει για την μείωση του κόστους αποδίδει. Το πρόσθετο βραχυπρόθεσμο πρόγραμμά μας για τη μείωση του κόστους και των κεφαλαιουχικών δαπανών τίθεται σε ισχύ, όπως και τα μέτρα βελτιστοποίησης ρευστότητας. Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά την τρέχουσα εξέλιξη της κατάστασης COVID-19. Θα λάβουμε περαιτέρω μέτρα για να μετριάσουμε τον οικονομικό αντίκτυπο των όλο και πιο αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό του ιού».

Advertisement

Skoda Octavia

Η εταιρεία έχει δεσμευτεί για τους μεσοπρόθεσμους στόχους της και επιδιώκει την πιο φιλόδοξη πρότυπη καμπάνια στην ιστορία της εταιρείας. Στις αρχές Σεπτεμβρίου: Την All-Electric

Advertisement

Πρόσφατα έγινε η πρεμιέρα στην Πράγα της ηλεκτρικής Skoda Enyaq iV. Η διεθνής κυκλοφορία του μοντέλου, που βασίζεται στο Modular Electrification Toolkit (MEB) του Volkswagen Group θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη του 2021. Ο κατασκευαστής αυτοκινήτων αναμένει πως το νέο SUV θα δώσει θετική ώθηση στις πωλήσεις και θα φέρει περισσότερους πελάτες στην μάρκα Skoda.

O Alain Favey μέλος του διοικητικού συμβουλίου υπεύθυνος για τις πωλήσεις και το Marketing της Skoda Auto τονίζει: «Τους τελευταίους τρεις μήνες, καταφέραμε να επιβεβαιώσουμε την επιτυχημένη πορεία μας στις διεθνείς αγορές. Οι έμποροι μας εργάζονται ακούραστα όλο το χρόνο για να παρέχουν στους πελάτες την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση σε αυτήν την άνευ προηγουμένου κατάσταση».

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Καινοτόμα διαγνωστικά συστήματα από τη Skoda

Skoda Enyaq iV: Τα επτά σημεία υπεροχής

Skoda: Ακριβής διάγνωση του αυτοκινήτου μέσω smartphone