Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καινοτόμα διαγνωστικά συστήματα από τη Skoda

Ελλάδα 1:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καινοτόμα διαγνωστικά συστήματα από τη Skoda

ΝΕΑ

Καινοτόμα διαγνωστικά συστήματα από τη Skoda

ΝΕΑ

Η τσεχική εταιρεία διενεργεί ένα πολυεπίπεδο πιλοτικό πρόγραμμα που θα επιτρέψει να βελτιστοποιήσει τις διαδικασίες παραγωγής της.

Advertisement
Advertisement

Στην ολιστική ψηφιοποίηση των εργασιών της στρέφεται η Skoda, κάτι το οποίο ευελπιστεί πως θα επιτύχει μέσω της αξιοποίησης των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Σημαντικό έργο επιτελείται και στο FabLab της Skoda, όπου οι ειδικοί από το Κέντρο Τεχνικής Υποστήριξης (Central Technical Service) της εταιρείας επικεντρώνονται στην ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών σε μια πληθώρα τομέων.

Το τρέχον πρότζεκτ της μάρκας αφορά την διαγνωστική συντήρηση μηχανημάτων και εξοπλισμού, με φόντο την εφαρμογή των υπό βελτιστοποίηση μεθόδων στη διαδικασία παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

«Αυτό θα μας εφοδιάσει με μεγαλύτερη ευελιξία σχετικά με τον προγραμματισμό της συντήρησης των μηχανημάτων και θα μας επιτρέψει να αποφύγουμε τα μεγάλα έξοδα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Επικεφαλής Διαχείρισης Εμπορικών Σημάτων στη Skoda Auto, Miroslav Kroupa.

Επιπροσθέτως, η Skoda έχει εστιάσει σ’ ένα πιλοτικό πρόγραμμα, στις εγκαταστάσεις της στο Mlada Βoleslav, με επίκεντρο την διευκόλυνση του προσωπικού της όσον αφορά τη στάθμευση των οχημάτων.

Advertisement

Αναλυτικότερα, αξιοποιεί τις κάμερες που εδράζουν στον χώρο στάθμευσης, εξετάζοντας ποιες θέσεις είναι διαθέσιμες. Στη συνέχεια, μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, οι υφιστάμενες εικόνες που εξάγονται για τις υπάρχουσες θέσεις συγκρίνονται με κάποιες άλλες, αποθηκευμένες στο σύστημα. Με τη βοήθεια των προηγμένων τεχνολογιών της Skoda, οι πιο πρόσφατες εικόνες υποβάλλονται σε ψηφιακή ανάλυση και σύγκριση με τις παλαιότερες και μέσω αυτής της διαδικασίας δημιουργούνται ορισμένα μοτίβα. Όπως αναφέρει η Skoda η ανάλυση εικόνων με τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αξιοποιηθεί σε ένα μεγάλο εύρος τομέων.

Πρόσφορο έδαφος για την εξέταση της αποτελεσματικότητας των ανωτέρω τεχνικών δημιουργείται μέσω της ημερήσιας έλευσης στο Mlada Boleslav 2.200 φορτηγών. Δεδομένου πως πρέπει να σταθμεύσουν κάπου μέχρι να εισέλθουν στο εργοστάσιο, το διαγνωστικό πρόγραμμα της Skoda αναμένεται να διευκολύνει την αποφυγή συγχρωτισμού στον χώρο στάθμευσης και την απρόσκοπτη/ομαλή είσοδό τους στις εγκαταστάσεις.

Advertisement

Σημειώνεται πως η τσεχική εταιρεία θα αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη και έτσι ώστε να εξατομικεύσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες της στους πελάτες της.

Διαβάστε επίσης:

Δοκιμή: Skoda Kodiaq RS 

Advertisement

Δοκιμή: Skoda Kamiq 1.0 G-TEC 90 PS (+video)

Πόσο κοστίζει το ηλεκτρικό SUV Skoda Enyaq στην Ελλάδα;