Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Skoda: Αποκάλυψε τον φουτουριστικό ήχο του Enyaq iV

Ελλάδα 15:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda: Αποκάλυψε τον φουτουριστικό ήχο του Enyaq iV

ΝΕΑ

Skoda: Αποκάλυψε τον φουτουριστικό ήχο του Enyaq iV

ΝΕΑ

Η “ακουστική υπογραφή” του ηλεκτρικού SUV θα φέρει φουτουριστική απόχρωση και θα διαφοροποιείται σημαντικά από τα υπόλοιπα ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γνωρίζουν συνεχώς αυξανόμενη απήχηση διεκδικώντας με αξιώσεις μερίδιο εκ των συνολικών πωλήσεων.

Με φόντο το νέο καθεστώς αυτοκίνησης, έχουν εγερθεί ερωτήματα αναφορικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η «αθόρυβη» παρουσία τους στον δρόμο.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕ έχει καταστήσει υποχρεωτική την ενσωμάτωση του συστήματος AVAS (Acoustic Vehicle Alert System) το οποίο προειδοποιεί τους πεζούς όπως και τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου για τη διέλευση ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Advertisement
Advertisement

Ένα εκ των οχημάτων που επηρεάζονται άμεσα από το συγκεκριμένο «μέτρο» είναι και το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Skoda, Enyaq iV, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της παραγωγής.

Επιθυμώντας να… διαφοροποιήσει το επερχόμενο μοντέλο της από τα υπόλοιπα ηλεκτρικά, η τσεχική εταιρεία θα το εξοπλίσει με μια ξεχωριστή «ακουστική υπογραφή», η οποία, όπως αναφέρεται, θα διακρίνεται για τη σοφιστικέ και αρμονική της χροιά.

Advertisement

Αναλυτικότερα, ο εν λόγω ήχος, ο οποίος αναπτύχθηκε υπό την καθοδήγηση του Pavel Orendas και της ομάδας του από το κέντρο σχεδιασμό της Skoda, θα έχει μια πιο ηλεκτρονική και φουτουριστική απόχρωση.

Για την ανάπτυξή του, μάλιστα, επιστρατεύτηκαν και μουσικοί συνθέτες, οι οποίοι φρόντισαν να καταστήσουν τον ήχο «εύληπτο» και αντιληπτό στους υπόλοιπους χρήστες, χωρίς, ωστόσο, να είναι ενοχλητικός στην ακρόασή του. Έμφαση, ακόμη, δόθηκε, ώστε να ξεχωρίζει από εκείνον που παράγουν τα plug-in υβριδικά.

Advertisement

Που θα βρίσκεται όμως το ηχοσύστημα; Όπως αναφέρει η Skoda, το ηχείο ευρείας διασποράς θα ενσωματώνεται μέσα σε ένα μικρο κουτί ενός λίτρου. Η επιλογή της συγκεκριμένης θέσης έχει γίνει με γνώμονα την εξοικονόμηση βάρους, ενώ έχουν γίνει εκτενείς μελέτες, ώστε ο ήχος να παράγεται στην κατάλληλη ένταση.

Υπενθυμίζεται πως το Skoda Enyaq iV παράγεται στο εργοστάσιο της Skoda στη Mlada Boleslav και θα διατεθεί στην αγορά σε 3 εκδόσεις μπαταριών και 5 εκδόσεις ισχύος – δύο εκ των οποίων τετρακίνητες.

Advertisement

Η αυτονομία του θα φτάνει τα 360 χλμ./ώρα, ενώ θα είναι το πρώτο μοντέλο της τσεχικής εταιρείας που θα φέρει το σύστημα HeadUp Display με λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας.

Για να ακούσετε τον ήχο που παράγει το Skoda Enyaq iV, πατήστε εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Hans-Joachim Stuck & Skoda Sport: Συνάντηση γιγάντων (+video)

Έξυπνη φωτιζόμενη ζώνη ασφαλείας από τη Skoda

Επιστροφή στην κερδοφορία για τον όμιλο VW