Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σχεδόν έτοιμα τα νέα Skoda Kodiaq and Superb (+video)

Ελλάδα 5:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σχεδόν έτοιμα τα νέα Skoda Kodiaq and Superb (+video)

ΝΕΑ

Σχεδόν έτοιμα τα νέα Skoda Kodiaq and Superb (+video)

ΝΕΑ

Τον τελευταίο χρόνο, στη Skoda, μεταξύ άλλων, εξελίσσουν τα καινούργια Kodiaq and Superb. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η παρουσίασή τους θα γίνει σε λίγους μήνες.

Advertisement
Advertisement

Το Kodiaq παρουσιάστηκε το 2016 και ήταν το πρώτο SUV της Skoda στη νεότερη εποχή, με τα δεδομένα που έχουν επικρατήσει να προσδιορίζουν τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Ήταν αυτό που πήρε τη θέση του Yeti, αν και δεν μπορεί να θεωρηθεί απευθείας αντικαταστάτης αυτού.

Την ίδια χρονιά εμφανίζεται και η τρίτη γενιά τού Superb, του μεγάλου μοντέλου της. Πλέον, τα στελέχη της τσεχικής εταιρείας έχουν σχεδόν έτοιμη τη νέα γενιά τους. Μάλιστα, δημοσίευσαν φωτογραφίες από τις δοκιμές των πρωτοτύπων τους στον Αρκτικό Κύκλο.

Advertisement
Advertisement

 

Το νέο Kodiaq θα διατίθεται πλέον και σε Plug-in υβριδική εκδοχή και θα διατίθεται τόσο σε δικίνητη όσο και σε τετρακίνητη εκδοχή. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα «MQB» και στην 4×4 έκδοση θα έχει το σύστημα τετρακίνησης της «Haldex» πέμπτης γενιάς.

Το καινούργιο Superb θα διατίθεται τόσο με πεντάθυρο αμάξωμα όσο και σε station wagon και θα κατασκευάζεται στη Σλοβακία. Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, θα διατίθεται με αυτούς που υπάρχουν στην παρούσα γενιά του, συμπεριλαμβανομένης και της Plug-in υβριδικής έκδοσης.

Advertisement

Η Skoda ανακοίνωσε ότι τα νέα Kodiaq και Superb θα παρουσιαστούν εντός του φθινοπώρου. Τέλος, η εταιρεία θα εξελίσσει και θα παρουσιάσει ως το 2026 και ένα μεγάλο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV με τρεις σειρές καθισμάτων, όπως και το επανασχεδιασμένο Enyaq και στις δύο εκδοχές του μοντέλου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Skoda Kodiaq RS
Το ελληνικό Skoda Favorit που τρέλανε τον πλανήτη
Νέα οικονομικότερη έκδοση για το Skoda Enyaq