Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σκάνδαλο Red Bull Racing και Michael Masi;

Ελλάδα 18:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σκάνδαλο Red Bull Racing και Michael Masi;

ΝΕΑ

Σκάνδαλο Red Bull Racing και Michael Masi;

ΝΕΑ

Ο Michael Masi τελικά μερολήπτησε υπέρ της Red Bull Racing, ή έκανε μία επιλογή για να κλείσει τον τελευταίο αγώνα της προηγούμενης χρονιάς με συναγωνισμό; Η FIA ακόμη το ψάχνει.

Advertisement
Advertisement

Μετά την δημοσιοποίηση διαλόγων από την επικοινωνία των ομάδων και του διευθυντή των αγώνων στην Formula 1, Μ.Masi, όλο και περισσότερα ερωτηματικά εμφανίζονται.

 

Τελικά ο Αυστραλός, αγνόησε τους κανονισμούς και επέλεξε τον νικητή και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της F1 για το 2021; Το BBC επιβεβαίωσε ότι η FIA έχει στη διάθεσή της ραδιοφωνικές συνομιλίες, που φέρνουν νέα ερωτήματα σχετικά με τις επιλογές, που έκανε ο διευθυντής αγώνων της Formula 1 .

Advertisement
Advertisement

Wheatley και Masi σε συνομιλίες

Το Βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι, δημοσίευσε στον site του ότι ο Jonathan Wheatley (team manager Red Bull Racing) έκανε μια πρόταση (κατά τη διάρκεια του safety car) στον Masi για το πώς και πότε να λήξει την περίοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας. Λέγεται ότι ο Masi υιοθέτησε αμέσως αυτή την πρόταση, η οποία δημιουργεί ακόμα περισσότερα ερωτηματικά. Θα μπορούσε ο Masi να προτιμήσει τον Max Verstappen και τη Red Bull;

Advertisement

Από τον ασύρματο του μονοθεσίου, ο Wheatley πρότεινε στον Αυστραλό: «Δεν χρειάζεται να περάσουν το safety car όλα τα αυτοκίνητα, που έχουν χάσει γύρο. Ας περάσουν μερικά ώστε να έχουμε ένα sprint στο τέλος». Ο Masi έκανε ακριβώς αυτό που πρότεινε η Red Bull και μετά είπε στο αφεντικό της Mercedes:  «Toto, έτσι είναι οι αγώνες αυτοκινήτου. Εντάξει; »

Advertisement

Η Red Bull Racing έκανε ότι μπορούσε για να εξασφαλίσει ότι το μονοθέσιο του Nicholas Latifi, έφυγε από τη μέση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ότι ο αγώνας δεν θα τελείωνε κάτω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Τελικά, η πράσινη σημαία και το ξεκίνημα του αγώνα ήρθε ακριβώς έναν γύρο πριν τελειώσει ο αγώνας. Ό,τι ακριβώς χρειαζόταν ο Max Verstappen για να πάρει τον παγκόσμιο τίτλο για πρώτη φορά.

Η FIA γνωρίζει την επικοινωνία

Εκπρόσωπος της FIA επιβεβαίωσε στο BBC ότι γνώριζε αυτό το γεγονός. Αυτή τη στιγμή, η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ερευνά το τι έγινε και κατά πόσο αυτό είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς.

Advertisement

Τα ευρήματα της έρευνας θα δημοσιοποιηθούν στις 18 Μαρτίου. Οι ομάδες και οι οδηγοί θα ενημερωθούν νωρίτερα για τα συμπεράσματα που έβγαλε η επιτροπή, αλλά είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν ακόμα αρκετές εβδομάδες μέχρι να ολοκληρωθεί πλήρως η έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula 1: Οι πέντε πιο σημαντικές… κόντρες του 2022
Η Red Bull αποκάλυψε την RB18 (+video)
Και το όνομα αυτής: Ferrari F1-75