Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Red Bull αποκάλυψε την RB18 (+video)

Ελλάδα 13:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Red Bull αποκάλυψε την RB18 (+video)

FORMULA 1

Η Red Bull αποκάλυψε την RB18 (+video)

FORMULA 1

Η Red Bull έγινε η δεύτερη ομάδα της Formula 1 που παρουσίασε επίσημα τα χρώματα και τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου της για τη σεζόν του 2022.

Advertisement
Advertisement

Η RB18 διατηρεί τον παραδοσιακό συνδυασμό χρωμάτων και το διακριτικό σήμα της ομάδας, ενώ παρουσίασε και τον νέο μεγάλο της χορηγό την Oracle

 

Το μονοθέσιο που αποκάλυψαν οι οδηγοί Max Verstappen και Sergio Perez ήταν απλώς μια αναβαθμισμένη έκδοση του πρωτότυπου εκθεσιακού αυτοκινήτου που αποκαλύφθηκε πέρυσι, σε μία προσπάθεια η ομάδα να κρατήσει κρυφά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του προς το παρόν.

Advertisement
Advertisement

Ενώ είχε διαφορετική “μύτη” και πτέρυγα, μεγάλο μέρος του ήταν πανομοιότυπο με το περυσινό υποδηλώνοντας ότι η Red Bull δεν θέλει ακόμα να δείξει την οριστική έκδοση της RB18.

Μιλώντας στην παρουσίαση, το αφεντικό της ομάδας Red Bull, Christian Horner, είπε ότι η ομάδα ήταν έτοιμη για την χρονιά του 2022 αμέσως μετά την επιτυχία της το 2021. «Στοχεύουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτά που πετύχαμε πέρυσι», είπε ο Horner και πρόσθεσε: «Ο στόχος είναι να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τον τίτλο».

Advertisement

Όσο για τους κινητήρες, ενώ η Honda έχει αποσυρθεί από τη F1 για λόγους κόστους, η Red Bull θα συνεχίσει να έχει τα μοτέρ της μετά από νέα συμφωνία και έχοντας αγοράσει τα πνευματικά δικαιώματα. Βλέποντας μακροπρόθεσμα, η Αυστριακή ομάδα θέλει να δημιουργήσει το δικό της τμήμα κινητήρων για να κατασκευάζει, επισκευάζει και βελτιώνει τους  δικούς της κινητήρες. Βραχυπρόθεσμα, ωστόσο, η Honda θα συνεχίσει την υποστήριξη, αν και το αυτοκίνητο δεν φέρει πλέον αυτοκόλλητα Honda, αλλά Honda Racing Corporation.

Advertisement

Μπορεί οι Αυστριακοί να έχασαν τον τίτλο των κατασκευαστών κέρδισαν όμως αυτό των οδηγών. Η πρωτιά του Verstappen ήταν η πρώτη για τη Red Bull μετά τον θρίαμβο του Sebastian Vettel το 2013 και η RB18 θα είναι το πρώτο μονοθέσιο με το No 1 μετά την επιτυχία του Vettel εκείνη τη χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Max Verstappen εναντίον μοτοσυκλέτας Speedway (+video)
Max Verstappen: Το νέο του κράνος
Στη Red Bull ως το 2026 o Christian Horner

Advertisement