Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Σύντομα με ηλεκτρικό και η Bugatti

Ελλάδα 7:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σύντομα με ηλεκτρικό και η Bugatti

Mobility

Σύντομα με ηλεκτρικό και η Bugatti

Mobility

Η νέα συνεργασία με τη Rimac εξασφαλίζει τεχνογνωσία για μια μελλοντική ηλεκτρική Bugatti αλλά η υβριδική τεχνολογία όπως όλα δείχνουν θα επιτρέψει στο, κινητήρας εσωτερικής καύσης W16 να συνεχίσει να κυριαρχεί.

Advertisement
Advertisement

Η Bugatti θα διαφοροποιήσει τη γκάμα της και θα βάλει την ηλεκτροκίνηση στην καθημερινότητά της, με την «υπογραφή» της Rimac.

Αυτό δεν σημαίνει πως θα απωλέσει το χαρακτήρα που έχει δώσει στα μοντέλα της ο ξεχωριστός W16 κινητήρας που έχει γίνει κάτι σαν «σήμα κατατεθέν» για τη Bugatti. Η ξεχωριστή γαλλική μάρκα είναι πλέον μέρος του Rimac Group με έδρα την Κροατία και από τη συνεργασία θα προκύψουν πολλά και ενδιαφέροντα νέα. Η νέα εταιρεία Bugatti Rimac LLC, θα δώσει πρόσβαση στη Bugatti σε ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης και εξαρτήματα που αναπτύχθηκαν από τη Rimac για χρήση στα μελλοντικά της μοντέλα. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Mate Rimac, έχει υποσχεθεί ότι το πρώτο ηλεκτρικό της νέας εταιρείας θα είναι κάτι περισσότερο από μια απλή ανανέωση του Rimac Nevera.

Advertisement
Advertisement

«Δεν θα αναδιαμορφώσουμε ούτε θα κάνουμε υβριδική τη Chiron για να φτιάξουμε ένα νέο μοντέλο. Εξελίσσουμε ένα εντελώς νέο προϊόν από την αρχή, γιατί πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει κάτι τέτοιο και να έχει ακόμα κινητήρα εσωτερικής καύσης». Παραμένει ασαφές εάν το W16 της Bugatti με τα 4 turbo, όπως χρησιμοποιείται από τη Veyron και τη Chiron, θα έχει μια υβριδική εκδοχή στο μέλλον για να χρησιμοποιηθεί στο άμεσο μέλλον. Ο πρόεδρος της Porsche, Oliver Blume, που είναι μέλος του εποπτικού συμβουλίου για την Bugatti Rimac, δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητες της Chiron και έχουμε ήδη ιδέες για νέα αυτοκίνητα και για να εξελίξουμε για άλλη μια φορά ένα πολύ μοναδικό προϊόν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Η Bugatti Rimac LLC είναι γεγονός!
Rimac Nevera: Καταιγίδα (video)
Το παρασκήνιο πίσω από την καταστραμμένη Bugatti (+video)

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement