Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Rimac Nevera: Καταιγίδα (video)

Ελλάδα 21:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Rimac Nevera: Καταιγίδα (video)

ΝΕΑ

Rimac Nevera: Καταιγίδα (video)

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο των 1.940 PS καταφτάνει από την Κροατία, εφοδιασμένο με τέσσερα μοτέρ και κορυφαία τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Το στερεότυπο πως τα ηλεκτρικά καταργούν την οδηγική ευχαρίστηση επιδιώκει να κατεδαφίσει το κροατικό υπεραυτοκίνητο Rimac Nevera.

Το κινητήριο σύνολο του μοντέλου αποτελείται από τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ που παράγουν συνδυαστικά 1.940 PS/ 2630 Nm ροπής, με την κίνηση να φτάνει και στους τέσσερις τροχούς μέσω δύο κιβωτίων μιας σχέσης (ένα στον μπροστινό και ένα στον πίσω άξονα).

­Το Nevera επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 1,85 δλ., η διαδικασία 0-161 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 4,2 δλ., ενώ το 0-300 χλμ./ώρα δεν απαιτεί περισσότερα από 9,3 δλ. Σύμφωνα με την εταιρεία, η διάνυση των πρώτων 400 μέτρων (1/4 μιλίου) αποτελεί υπόθεση 8,6 δλ. (επίδοση ρεκόρ) και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 412 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Μία από τις εκπλήξεις του μοντέλου παραγωγής, σε σχέση με το πρωτότυπο, είναι η ενσωμάτωση του συστήματος All-Wheel Torque Vectoring, το οποίο διαμοιράζει ιδανικά τη ροπή σε κάθε τροχό, βελτιώνοντας σημαντικά τόσο τα επίπεδα πρόσφυσης όσο και την ευελιξία του Nevera κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Καθοριστική είναι και η συμβολή της ανάρτησης που απαρτίζεται από διπλά ψαλίδια, πλαισιωμένα από ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και τη λειτουργία “Active Ride Height Adjustment” που αυξομειώνει την απόσταση του οχήματος από το έδαφος, ανάλογα με το εκάστοτε οδηγικό σενάριο.

Advertisement

Στην εξίσωση προσθέστε και τα επιλέξιμα προφίλ οδήγησης. Το Sport «ακονίζει» την απόκριση του γκαζιού, των φρένων, της ανάρτησης και του τιμονιού, το Drift κατανέμει τη ροπή κυρίως στους πίσω τροχούς, το Comfort επιτυγχάνει μια ισορροπία μεταξύ άνεσης και οδηγικής ευχαρίστησης, ενώ το Range δίνει έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Advertisement

Το πρόγραμμα Track ξεκλειδώνει τις πλήρεις δυνατότητες του μοντέλου για «παιχνίδι» στην πίστα, ενώ υπάρχουν και δύο Custom προφίλ, που ικανοποιούν τις προτιμήσεις του εκάστοτε οδηγού.

Το Rimac Nevera θα παραχθεί σε μόλις 150 μονάδες, με την τιμή να φτάνει τα 2 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως η ονομασία “Nevera” είναι εμπνευσμένη από την ομώνυμη σφοδρή καταιγίδα που σφυροκοπά την Αδριατική Θάλασσα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λεμπρόν Τζέιμς: Τα αυτοκίνητα του “Βασιλιά”
Ντιέγκο Μαραντόνα: Τα αυτοκίνητα του «Θεού» της μπάλας
Παιχταράδες στο γήπεδο, άμπαλοι στο τιμόνι