Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το παρασκήνιο πίσω από την καταστραμμένη Bugatti (+video)

Ελλάδα 8:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το παρασκήνιο πίσω από την καταστραμμένη Bugatti (+video)

ΝΕΑ

Το παρασκήνιο πίσω από την καταστραμμένη Bugatti (+video)

ΝΕΑ

Όταν ένα hypercar όπως η Bugatti Veyron έχει άδοξο τέλος, υπάρχουν πολλές «περίεργες» ιστορίες που αποκαλύπτονται με τον καιρό.

Advertisement
Advertisement

Τον Νοέμβριο του 2009, σημειώθηκε ένα αρκετά περίεργο ατύχημα στην πολιτεία του Τέξας, όταν μία Bugatti Veyron είχε βρεθεί μέσα σε μία λίμνη, με τον ιδιοκτήτη να κατηγορεί στις αρχές ότι υπεύθυνος για το συμβάν ήταν ένας πελεκάνος.

Η ιστορία αυτού του τραγελαφικού γεγονότος είναι συναρπαστική. Η Veyron του 2006 ανήκε σε έναν έμπορο εξωτικών οχημάτων, εν ονόματι Andy House, ο οποίος την αγόρασε τον Οκτώβριο του 2009. Σχεδόν δύο μήνες μετά και έχοντας διανύσει 3.218 χλμ. συνέβη το περιστατικό με τον πελεκάνο, με τον House να προσπαθεί να πάρει από την ασφαλιστική του εταιρεία μία αποζημίωση ύψους 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Advertisement
Advertisement

Λίγες ημέρες πριν συμβεί το ατύχημα, ο House είχε ασφαλίσει το αυτοκίνητο στην εταιρεία Philadelphia Insurance. Και ενώ στην αρχική του κατάθεση προς τις Αρχές είχε δηλώσει ότι η προσοχή του είχε αποσπαστεί, κοιτώντας το κινητό του τηλέφωνο, με αποτέλεσμα να δει την τελευταία στιγμή το άτυχο πτηνό, στην ασφαλιστική εταιρεία κατηγόρησε ευθέως τον πελεκάνο.

Ο House όμως δεν γνώριζε ότι τη στιγμή που έριξε την Veyron στη λίμνη, κάποιοι περαστικοί μαγνητοσκόπησαν την πορεία του αυτοκινήτου, δημοσιεύοντάς το στο διαδίκτυο. Λίγες ημέρες μετά, η Philadelphia Insurance μηνύει τον House για απάτη, ζητώντας πίσω τα χρήματα του διακανονισμού που ήταν 600.000 δολάρια. Αργότερα αποδείχθηκε ότι ο πονηρός ιδιοκτήτης είχε αποκτήσει το γαλλικό hypercar με δανεικά  χρήματα, οπότε με τα 2,2 εκατομμυρία δολάρια που θα αποκτούσε από την αποζημίωση θα εξοφλούσε το δάνειο, ενώ θα έβαζε και αρκετά στην τσέπη του.

Advertisement

Μάλιστα, για να κάνει ακόμα πιο «δραματικό» το ατύχημα, άφησε τον W16 κινητήρα της Veyron να λειτουργεί για 15 λεπτά, με αποτέλεσμα να πάθει ολική καταστροφή. Ερωτηθείς στο δικαστήριο γιατί δεν τον απενεργοποίησε, ο House ισχυρίστηκε ότι εκείνη τη στιγμή δεν το σκέφτηκε καθώς είχε να αντιμετωπίσει εκατοντάδες κουνούπια που του επιτέθηκαν.

Το 2015 το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τρία χρόνια αναστολής. Αναγκάστηκε επίσης να επιστρέψει στην ασφαλιστική εταιρεία το ποσό του  διακανονισμού. Ωστόσο, εξακολουθούσε να είναι ο ιδιοκτήτης της Veyron. Το 2018, ο Ed Bolian της ιστοσελίδας VIN Wiki ανακάλυψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η συγκεκριμένη Bugatti αναζητούσε νέο ιδιοκτήτη έναντι ποσού 300.000 δολαρίων. Ο Bolian άρχισε να ερευνά την υπόθεση και όπως αποδείχθηκε ήταν μία πρώτης τάξεως απάτη. Ενώ το αυτοκίνητο είχε ήδη πουληθεί σε άλλο έμπορο, ως όνομα-επαφή προς τον ενδιαφερόμενο αγοραστή ήταν ο House. Επίσης, όταν η εταιρεία του νέου ιδιοκτήτη πτώχευσε, η τράπεζα κατάσχεσε το μοντέλο, το οποίο το επέστρεψε στον House για να το πουλήσει και να πληρώσει το ανάλογο ποσό προς αυτήν.

Advertisement

Προς το παρόν η Bugatti εξακολουθεί να αναζητά ένα νέο κάτοχο, που κατά πάσα πιθανότητα θα την χρησιμοποιήσει αποκλειστικά για ανταλλακτικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παιχταράδες στο γήπεδο, άμπαλοι στο τιμόνι
Το ρεκόρ του SSC Tuatara θα αργήσει λόγω ενός ατυχήματος (+video)
Αυτά είναι τα νέα αγωνιστικά του NASCAR (+video)