Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεργασία Ferrari και Cool Hunting (+video)

Ελλάδα 10:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεργασία Ferrari και Cool Hunting (+video)

ΝΕΑ

Συνεργασία Ferrari και Cool Hunting (+video)

ΝΕΑ

Η Ferrari δημιούργησε μία σπέσιαλ Roma για να γιορτάσει την κατασκευαστική παράδοση της Ιταλίας και της Ιαπωνίας.

Advertisement
Advertisement

Η Indigo Ferrari Roma έχει στα καθίσματα της κομμάτια από κιμονό 75 ετών.

Οι ιστορίες των βιοτεχνών και των βιομηχανιών της Ιταλίας και της Ιαπωνίας, έχουν πολλά κοινά σημεία. Η μεγάλη ιστορία τους, το πάθος για τα καλά υλικά και η σημασία στην λεπτομέρεια είναι μερικά από αυτά.

Σε μία προσπάθεια να αναδείξουν τον κοινό αυτό «δρόμο» οι ιδρυτές του site Cool Hunting, Evan Orensten και τον Josh Rubin, παράγγειλαν μία ειδική Ferrari μέσα από το πρόγραμμα προσαρμογής της εταιρίας: «Tailor Made».

Advertisement
Advertisement


Οι δύο δημοσιογράφοι είχαν μόλις επιστρέψει από μία σειρά ερευνητικών ταξιδιών στην Ιαπωνία, στα οποία αναζήτησαν και ανακάλυψαν πολλές κατασκευαστικές τεχνικές παραδόσεις του μακρινού αυτού έθνους.

Σε συνεργασία με την Ferrari, αποφάσισαν να βάψουν το αυτοκίνητο σε μπλε χρώμα εμπνευσμένο από την παραδοσιακή κατασκευή indigo. Η βαφή προέρχεται από ένα φυτό που συλλέγεται και ζυμώνεται για να γίνει «sukumo», το οποίο στη συνέχεια αναμιγνύεται με αλυσίβα, σάκε και σκόνη ασβεστόλιθου. Ως αποτέλεσμα αυτής της επεξεργασίας, έχει φυσικές αντιβακτηριακές ιδιότητες. Για να τιμήσει αυτή τη δεξιοτεχνία και τη φροντίδα, η Ferrari συνδύασε μια ολοκαίνουργια απόχρωση που ονομάζεται Indigo Metal.


Οι μπλε αποχρώσεις συνεχίζονται στο εσωτερικό, με ειδικά κομμάτια ενσωματωμένα στα καθίσματα, κατασκευασμένα από ένα υλικό γνωστό ως Sakiori, που δεν είναι απλώς μοναδικό, είναι ανακυκλωμένο.

Advertisement

Ο τρόπος της δημιουργίας του υφάσματος χρονολογείται από το 1700 όταν το βαμβάκι και το μετάξι ήταν πολύ ακριβά. Για εξοικονόμηση χρημάτων, τα φθαρμένα κιμονό ξηλώνονταν και ξαναυφάνθηκαν με νέες ίνες για να δημιουργήσουν ένα ζεστό, άνετο, νέο ύφασμα του οποίου το όνομα προέρχεται από τις ιαπωνικές λέξεις σκίσιμο (saku) και ύφανση (oru).


Για αυτήν τη Ferrari Roma, το ύφασμα προέρχεται από δύο vintage κιμονό κατασκευασμένα στο Amami Oshima και βαμμένα με indigo πριν από 45 και 75 χρόνια, αντίστοιχα. Οι ίνες από αυτά τα κιμονό αναμίχθηκαν με βαμβάκι, μετάξι, και νάιλον υψηλής αντοχής για να διασφαλιστεί η ανθεκτικότητά του. Το ύφασμα της οροφής, επίσης, είναι μπλε, αλλά από διαφορετικά υλικά.

Advertisement


Ο μοχλός αλλαγής ταχυτήτων, επενδύθηκε με χαλκό στην Ιαπωνία, ενώ οι τροχοί και πολλά άλλα μέρη του αυτοκινήτου έχουν φινιριστεί στο ίδιο χρώμα. Η επιλογή του χρώματος και του υλικού είναι εμπνευσμένη από το ταξίδι των «Cool Hunters» στο Kaikado, μια οικογενειακή εταιρεία με έδρα το Κιότο που κατασκευάζει χάλκινα κουτιά τσαγιού. Είναι κατασκευασμένα με τόση ακρίβεια που όταν το καπάκι κλείνει το κουτί το κάνει αεροστεγώς.

Τα χερούλια στις πόρτες (εσωτερικά), έχουν χειροποίητες υφαντές λωρίδες από μαύρο δέρμα ως φόρο τιμής στις παραδοσιακές τεχνικές περιτυλίγματος στα ξίφη katana. Η Roma των Cool Hunters έχει σκοπό να δείξει όλες τις μοναδικές λεπτομέρειες, που μπορούν να προστεθούν στις σύγχρονες Ferrari μέσω του προγράμματος Tailor-Made.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε τη Ferrari Roma
Εντυπωσιάζει η Ferrari Roma της Novitec
Συγκριτική δοκιμή: Ferrari Roma vs Porsche 911 Turbo S vs Aston Martin DB11 AMR