Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Elon Musk: Τώρα μπορείτε να αγοράσετε Tesla με bitcoins!

Ελλάδα 21:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Elon Musk: Τώρα μπορείτε να αγοράσετε Tesla με bitcoins!

ΝΕΑ

Elon Musk: Τώρα μπορείτε να αγοράσετε Tesla με bitcoins!

ΝΕΑ

H συγκεκριμένη επιλογή αποπληρωμής αρχικά θα είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ και αργότερα θα είναι επιλέξιμη και σε άλλες Ηπείρους.

Advertisement
Advertisement

Οι πελάτες της Tesla θα μπορούν πλέον να αγοράσουν τα ηλεκτρικά οχήματα της εταιρίας με bitcoin, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Elon Musk, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς τη χρήση του κρυπτονομίσματος στο εμπόριο.

«Τώρα μπορείτε να αγοράσετε Tesla με bitcoin», ανέφερε ο Musk σε ανάρτησή του στο Twitter, προσθέτοντας ότι η επιλογή θα είναι διαθέσιμη εκτός των ΗΠΑ αργότερα φέτος.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία ηλεκτρονικών οχημάτων είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα ότι αγόρασε bitcoins αξίας 1,5 δισ. δολαρίων και ότι σύντομα θα το δέχεται ως μορφή πληρωμής για αυτοκίνητα, σε ένα αποφασιστικό βήμα προς την κανονική αποδοχή του bitcoin που έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ, σχεδόν στα 62.000 δολάρια.

Το bitcoin, το μεγαλύτερο παγκοσμίως ψηφιακό νόμισμα, κατέγραψε άνοδο άνω του 4% μετά την ανάρτηση του Musk και πριν από λίγο η τιμή του διαμορφωνόταν στα 56.429 δολάρια.

Να υπενθυμίσουμε πως η Tesla στις αρχές Φεβρουαρίου είχε καταθέσει αίτημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ώστε να της επιτραπεί να αποδεχθεί τα Bitcoins ως μέσο πληρωμής για την απόκτηση αυτοκινήτων με αποτέλεσμα η αγορά των κρυπτονομισμάτων να ξεπεράσει το 1 τρις δολάρια.

Advertisement

Σύμφωνα με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, η αγορά αυτής της ποσότητας των bitcoins έχει στόχο την ενίσχυση της ευελιξίας και της ποικιλίας όσον αφορά τα μέσα πληρωμής, καθώς και τη μεγιστοποίηση των ταμειακών ροών της εταιρείας.

Στο αίτημά της προς τη ρυθμιστική αρχή επισημαίνονταν, ότι θα επιτρέψει την σταδιακή αποδοχή των Bitcoins ως μέσων πληρωμής, γεγονός το οποίο θα καταστήσει την Tesla την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία η οποία υιοθετεί αυτή την καινοτομία.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Tesla: Πάνω από 6.000 Superchargers στην Ευρώπη. Και στην Αθήνα
ΣΟΚ: Θέμα κατασκοπείας στην Κίνα με Tesla – Musk: Θα κλείσω την εταιρεία αν…
Ιδού o “Βασιλιάς τεχνολογίας της Tesla”