Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συμμαχία ΗΠΑ – Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Ελλάδα 6:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συμμαχία ΗΠΑ – Ευρωπαϊκής Ένωσης!

ΝΕΑ

Συμμαχία ΗΠΑ – Ευρωπαϊκής Ένωσης!

ΝΕΑ

Δημιουργήθηκε το Συμβούλιο Εμπορίου με την υποστήριξη των δύο ηπείρων.

Advertisement
Advertisement

Κοινή δήλωση εξέδωσαν οι βιομηχανίες αυτοκινήτων ΗΠΑ και Ευρώπης για την υποστήριξη του Διατλαντικού Συμβουλίου Εμπορίου και Τεχνολογίας. Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι: «Οι ενώσεις που εκπροσωπούν τους κατασκευαστές αυτοκινήτων των ΗΠΑ και της ΕΕ – η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), το American Automotive Council Council (AAPC), η Truck and Engine Manufacturers Association (EMA) και η Alliance for Automotive Innovation – χαιρετίζουν τη δημιουργία του Συμβουλίου Εμπορίου και Τεχνολογίας ΗΠΑ-ΕΕ (TTC).

Υποστηρίζουμε σθεναρά την αναβίωση ενός στενότερου διατλαντικού συντονισμού σε κρίσιμα ζητήματα που προκύπτουν από τη σύνδεση του εμπορίου με την κλιματική αλλαγή, έως την τεχνολογική ανάπτυξη και τις αλυσίδες εφοδιασμού, για παράδειγμα.

Advertisement
Advertisement

Αναμένουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα οδηγήσει σε εμβάθυνση των διατλαντικών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, στην προώθηση του διμερούς εμπορίου και των επενδύσεων, στην αποφυγή νέων τεχνικών εμποδίων στο εμπόριο, στην προώθηση της καινοτομίας, της έρευνας και της ανάπτυξης, καθώς και στα διεθνή πρότυπα και τους κανονισμούς.

Αυτή η ανανεωμένη συνεργασία έρχεται εν μέσω ενός συνολικού μετασχηματισμού του τομέα των μεταφορών καθώς τα μηχανοκίνητα οχήματα κάνουν τη μετάβαση σε κινητήρες μηδενικών εκπομπών ρύπων και μέσω της ταχείας ανάπτυξης συνδεδεμένων και αυτόνομων τεχνολογιών οδήγησης. Η εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών υπόσχεται να συμβάλει στην επίτευξη σημαντικών κοινών στόχων όπως στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των αυτοκινητοβιομηχανιών των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Έρχεται επίσης σε μια εποχή που η βιομηχανία αυτοκινήτων τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη αντιμετωπίζει σημαντικές αντιξοότητες, συμπεριλαμβανομένων των ελλείψεων εφοδιαστικής αλυσίδας, του υψηλού κόστους αποστολής και της συνεχιζόμενης επιβολής δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Advertisement

Αγκαλιάζουμε και υποστηρίζουμε τον στόχο του TTC να συντονίσει μια διατλαντική προσέγγιση στο εμπόριο και ενθαρρύνουμε τον νέο φορέα να αντιμετωπίσει αυτά τα κρίσιμα και επείγοντα θέματα. Οι ενώσεις μας εντοπίζουν επί του παρόντος βασικούς τομείς στους οποίους ο τομέας των μηχανοκίνητων οχημάτων μπορεί να συμβάλει σε αυτήν την πρωτοβουλία και ανυπομονούν να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ και την ΕΕ για την επίτευξη των κοινών μας στόχων.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παίρνουν τα πάνω τους οι πωλήσεις ηλεκτρικών στην Ευρώπη
ΗΠΑ: Μέχρι το 2030 το 50% των νέων αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτρικά
Γιατί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ «κυνηγά» τον Elon Musk

Advertisement