Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

ΗΠΑ: Μέχρι το 2030 το 50% των νέων αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτρικά

Ελλάδα 12:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΗΠΑ: Μέχρι το 2030 το 50% των νέων αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτρικά

ΝΕΑ

ΗΠΑ: Μέχρι το 2030 το 50% των νέων αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Από το Λευκό Οίκο ανακοινώθηκε πως ο πρόεδρος Biden θα υπογράψει ένα διάταγμα που θα οδηγεί τις εξελίξεις στο να φτάσουν το 50% τα ηλεκτρικά νέα οχήματα που θα πωλούνται στις ΗΠΑ το 2030.

Advertisement
Advertisement

Το υψηλό αυτό ποσοστό εμφανίζεται ως «στόχος» για την κυβέρνηση του Biden, που θέλει να κάνει τους καταναλωτές να «αγκαλιάσουν» τις νέες τεχνολογίες.

Δεν μιλάμε μόνο για τα ηλεκτρικά οχήματα, μια και η κυβέρνηση του Προέδρου Biden, θέλει τους καταναλωτές να στραφούν και στα υβριδικά plug-in αλλά και σε όσα χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα. Ο Λευκός Οίκος ανέφερε πως το εκτελεστικό διάταγμα «ξεκινά επίσης την ανάπτυξη μακροπρόθεσμων προτύπων απόδοσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων, για την εξοικονόμηση χρημάτων, τη μείωση της ρύπανσης, την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, την προώθηση της περιβαλλοντικής δικαιοσύνης και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης».

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το Υπουργείο Μεταφορών και ο Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος θα αντιμετωπίσουν τις «επιβλαβείς ανατροπές των βραχυπρόθεσμων προτύπων απόδοσης και εκπομπών καυσίμων» της κυβέρνησης Trump για να προωθήσουν «έξυπνα πρότυπα αποδοτικότητας και εκπομπών καυσίμων». Οι λεπτομέρειες είναι περιορισμένες αυτή τη στιγμή αλλά η κυβέρνηση είπε πως «τα πρότυπα των δύο οργανισμών λειτουργούν με συμβατό τρόπο έως το 2026».

Τα πρότυπα βασίζονται στη δυναμική της συμφωνίας μεταξύ της πολιτείας της California και πέντε αυτοκινητοβιομηχανιών: Ford, Honda, Volkswagen Group, BMW και Volvo. Η κυβέρνηση Biden λέει ότι αυτά τα νέα πρότυπα θα εξοικονομήσουν περίπου 200 δισεκατομμύρια γαλόνια βενζίνης, θα εξαλείψουν περίπου δύο δισεκατομμύρια μετρικούς τόνους ρύπανσης από άνθρακα και θα αποδώσουν περίπου 118 ευρώ καθαρά οφέλη μηνιαίως.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Πρόεδρος Biden «ψήνεται» να κάνει ηλεκτρικό το «The Beast»
O Joe Biden γκαζώνει με το ηλεκτρικό Ford F-150 (+video)
Μπαϊντεν: Μόνο ηλεκτρικά και… made in USA τα κρατικά αυτοκίνητα

Advertisement

 

 

 

Advertisement