Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σύγχρονος ήρωας: Τυφλός οδηγός θέλει να μπει στο βιβλίο Γκίνες (video)

Ελλάδα 13:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σύγχρονος ήρωας: Τυφλός οδηγός θέλει να μπει στο βιβλίο Γκίνες (video)

ΝΕΑ

Σύγχρονος ήρωας: Τυφλός οδηγός θέλει να μπει στο βιβλίο Γκίνες (video)

ΝΕΑ

Ο Dan Parker είναι ένας σύγχρονος ήρωας, μια γενναία ψυχή, ένα ζωντανό παράδειγμα για όλους μας.

Advertisement
Advertisement

Αστείρευτη δύναμη ψυχής, αυταπάρνηση και ασταμάτητη ορμή για ζωή. Αυτό είναι το πορτραίτο του Dan Parker, ενός 51χρονου τυφλού άνδρα από το Salem της Alabama των ΗΠΑ.

Αρνούμενος να καταβληθεί από την απώλεια όρασης, ο Parker είναι καθόλα έτοιμος να καθίσει πίσω από το τιμόνι μιας Chevrolet Corvette C6 και να επιχειρήσει να καταρρίψει το ρεκόρ ταχύτητας με αυτοκίνητο οδηγούμενο από τυφλό άνθρωπο.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο έχει υποβληθεί σε αναβαθμίσεις που αυξάνουν την ισχύ του στα 800 άλογα, αλλά και ενσωματώνει ένα ειδικό σύστημα καθοδήγησης μέσω ακουστικής περιγραφής. Ο Parker ήδη έχει κάνει κάποια δοκιμαστικά, στο πλαίσιο των οποίων κατάφερε ν’ αναπτύξει 240 km/h.

Ποια είναι, όμως, η ιστορία αυτού του ήρωα; Ορμώμενος από μια παροιμιώδη αγάπη για τα αυτοκίνητα, ο Parker συμμετείχε σε αγώνες Dragstrip. Η στιγμή που έμελλε να αλλάξει ριζικά τη ζωή του εντοπίζεται το 2012, όταν στο πλαίσιο ενός αγώνα ενεπλάκη σε ένα ιδιαίτερα σοβαρό ατύχημα.

Advertisement

«Ήταν θαύμα που επέζησα από τη σύγκρουση, αλλά έχασα πλήρως την όρασή μου. Αποφάσισα, όμως, να συνεχίσω τη ζωή μου όπως, και να συνεχίσω να “τρέχω”», είναι τα λόγια Parker που καταδεικνύουν την αυταπάρνησή του.

Το 2013, μάλιστα, έγινε ο πρώτος τυφλός άνδρας στα χρονικά που «έτρεξε» με μοτοσικλέτα στις περίφημες αλυκές της βορειοδυτικής Γιούτα Bonneville Salt Flats, ένα πασίγνωστο σημείο διενέργειας προσπαθειών για κατάρριψη ρεκόρ ταχύτητας. Ένα χρόνο αργότερα, μάλιστα, κατάφερε να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες χωρίς ανθρώπινη υποβοήθηση.

Advertisement

«Τώρα, εξελίσσω μια Corvette του 2008 ευελπιστώντας πως θα γίνω ο πιο γρήγορος τυφλός άνδρας. Ελπίζω να είστε όλοι δίπλα μου σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι», είναι το κάλεσμα του Parker.

Βασικός στόχος του 51χρονου αλύγιστου ήρωα, δεν είναι το ρεκόρ αυτό καθαυτό, αλλά να εξελιχθεί σε ζωντανό παράδειγμα, εμπνέοντας όσους αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες.

Advertisement

Σημειώνεται πως το ρεκόρ ταχύτητας με αυτοκίνητο οδηγούμενο από τυφλό άνθρωπο είναι 322,6 km/h και το κατέχει ο Mike Newton.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Alfa Romeo Alfasud: Πενήντα χρόνια
Hofele HG 63: Η Mercedes-AMG G 63 στα καλύτερά της… (+vid)
Opel: Επαναφέρει το Manta ως ηλεκτρικό;