Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηταν παρατημένη επί 30 χρόνια λόγω… μιας γρατσουνιάς (video)

Ελλάδα 16:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηταν παρατημένη επί 30 χρόνια λόγω… μιας γρατσουνιάς (video)

ΝΕΑ

Ηταν παρατημένη επί 30 χρόνια λόγω… μιας γρατσουνιάς (video)

ΝΕΑ

Ο ψυχαναγκαστικός ιδιοκτήτης της, παράτησε την πράσινη καλλονή… επειδή δεν άντεχε να βλέπει μια μικρή γρατσουνιά.

Advertisement
Advertisement

Όλοι έχουμε ακούσει, τουλάχιστον, μία ιστορία περί παρατημένων αυτοκινήτων-θησαυρών που… σάπιζαν επί χρόνια σε αχυρώνες και γκαράζ κάτω από τόνους σκόνης.

Η ασυνειδησία των κατόχων τους, ωστόσο, δεν εμποδίζει κάποιους… ρομαντικούς να αναζητούν επίμονα τέτοιες περιπτώσεις μοντέλων. Πρόκειται για το φαινόμενο “barn find”, το οποίο έχει πιστούς φίλους ανά τον κόσμο. Πολλά, μάλιστα, από τα ξεχασμένα αυτοκίνητα πουλήθηκαν έναντι τεράστιων χρηματικών ποσών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί μια Ferrari 250 GT California του 1961 που κοστολογήθηκε πάνω από 18 εκατ. δολάρια (14 εκατ. ευρώ).

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά τις αιτίες που ωθούν τους ιδιοκτήτες στην… εγκατάλειψη των μοντέλων, αυτές αφθονούν. Είτε τα… βαρέθηκαν, είτε τα… κατέστρεψαν αδυνατώντας στη συνέχεια να επωμιστούν το κόστος επισκευής.

Όπως φαίνεται, βέβαια, υπάρχει και μια άλλη κατηγορία: Εκείνοι που παρατάνε ένα αυτοκίνητο, όντες δέσμιοι του ψυχαναγκασμού τους.

Advertisement

Ο Youtuber “The Gentleman Racer”, εντόπισε μια χαρακτηριστική περίπτωση. Εξετάζοντας αγγελίες στο eBay, συστήθηκε με μια Mustang Shelby GT350 του 1968, την οποία δεν δίστασε να επισκεφτεί.

Η συγκεκριμένη Shelby GT350 σε πράσινο χρώμα είχε εγκαταλειφθεί από τον ιδιοκτήτη της λόγω μιας γρατσουνιάς. Το αποτέλεσμα ήταν να βρίσκεται παρατημένη επί 30 χρόνια σε ένα γκαράζ.

Advertisement

Ειδικότερα, ο τελευταίος ιδιοκτήτης της πανέμορφης Shelby GT350 την απέκτησε το 1983, αλλά αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει δύο χρόνια αργότερα.

Ο λόγος; Καθώς εισερχόταν με το όχημα εντός ενός πλυντηρίου αυτοκινήτων, λειτούργησε επιπόλαια, μ’ αποτέλεσμα να “γδάρει” το μπροστινό φτερό της Shelby από την πλευρά του συνοδηγού.

Advertisement

Όπως, αναφέρεται, μάλιστα, στην αγγελία, το συγκεκριμένο περιστατικό προκάλεσε την αγανάκτηση του ιδιοκτήτη, σε βαθμό που δεν ήθελε να κάτσει ποτέ ξανά πίσω από το τιμόνι της. Σε περίπτωση που άλλαζε γνώμη, είχε φροντίσει να πληρώνει την ασφάλεια.

Ο ιδιοκτήτης, με το πέρασμα των χρόνων, έμεινε αμετανόητος. Δεν άφησε, όμως, τον ψυχαναγκασμό του να στερήσει την χαρά από κάποιον συνάνθρωπό του, που θα ενδιαφερόταν να την κάνει δική του. Επομένως, της έβαλε πωλητήριο.

Διαβάστε επίσης:

Τα αυτοκίνητα του Λεμπρόν Τζέιμς

Νέα Ferrari Omologata: Η κτηνώδης εκδοχή της 812 Superfast

Οδηγούμε την πισωκίνητη Lamborghini Huracan Evo