Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε τρία χρόνια η φθηνότερη μπαταρία της Tesla

Ελλάδα 12:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε τρία χρόνια η φθηνότερη μπαταρία της Tesla

ΝΕΑ

Σε τρία χρόνια η φθηνότερη μπαταρία της Tesla

ΝΕΑ

O Elon Musk ανακοίνωσε πως ο καινοτόμος συλλέκτης ενέργειας θα μειώσει κατά πολύ και την τιμή των ηλεκτρικών μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Η πολυαναμενόμενη εκδήλωση Battery Day από την Tesla πραγματοποιήθηκε και ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του αναπτύσσει ένα νέο τύπο μπαταρίας με υψηλή απόδοση επιτρέποντας στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία να παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό μοντέλο με κόστος 25.000 δολαρίων!

Ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla δήλωσε ότι η φθηνότερη μπαταρία που εξελίσσει η εταιρεία του, θα λανσαριστεί σε τρία χρόνια.

Advertisement
Advertisement

«Πρέπει να κατασκευάζουμε πιο προσιτά αυτοκίνητα. Ένα πράγμα που με προβληματίζει πολύ είναι ότι δεν διαθέτουμε ένα πραγματικά προσιτό σε κόστος αυτοκίνητο, και αυτό είναι κάτι που θα έχουμε στο μέλλον. Για να το έχουμε, χρειαζόμαστε φθηνές μπαταρίες», δήλωσε εμφατικά ο Elon Musk.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Musk περπατούσε στη σκηνή φορώντας ένα μαύρο μπλουζάκι και τζιν και το ακροατήριο του ήταν περίπου 240 μέτοχοι και ο κάθε μέτοχος καθόταν μέσα σε ένα Tesla Model 3 στο χώρο στάθμευσης της εταιρείας.

Για να μειώσει το κόστος του οχήματος, ο Musk περιέγραψε μια νέα γενιά μπαταριών σε σχέση με τις υπάρχουσες μπαταρίες, οι οποίες θα είναι πιο ισχυρές, με μεγαλύτερη αντοχή στη χρήση και θα κοστίζουν το μισό από τις υπάρχουσες μπαταρίες.

Advertisement

Η νέα τεχνολογία, θα παρέχει πέντε φορές περισσότερη ενέργεια, έξι φορές περισσότερη ισχύ και πολύ μεγαλύτερη αυτονομία, δήλωσε ο Musk.

Ειδικότερα ο νέος τύπος μπαταρίας που εξελίσσει η Tesla θα εξασφαλίζει σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα 16% μεγαλύτερη αυτονομία. Και το κυριότερο όλων είναι ότι θα κοστίζει σχεδόν τα μισά χρήματα (-56%) σε σχέση με τις σημερινές.

Advertisement

Μετά τις ανακοινώσεις οι επενδυτές εκτίμησαν τα νέα δεδομένα και μείωσαν την αγοραία αξία της Tesla κατά 50 δισεκατομμύρια δολάρια, αναφέρει το Reuters. Οι επενδυτές έλαβαν υπόψη τους ότι συχνά η Tesla, δεν έχει πιάσει τους στόχους παραγωγής που έθεσε ο Musk. Η Tesla αναμένει ότι θα μπορεί να κατασκευάζει έως και 20 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα ετησίως. Φέτος, ολόκληρη η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να παραδώσει 80 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Η Tesla παρουσίασε και ένα νέο μοντέλο, το S Plaid, ένα σεντάν με αυτονομία 520 μίλια, που μπορεί να φτάσει σε κορυφαίες ταχύτητες έως και 320 χλμ./ώρα. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2021. Το S Plaid, αναφέρθηκε στον ιστότοπο της Tesla χθες στη τιμή των 140.000 δολαρίων.

Για να συμβάλει στη μείωση του κόστους, ο Musk είπε ότι η Tesla σχεδιάζει να ανακυκλώσει τις μπαταρίες στο εργοστάσιο στη Νεβάδα και παράλληλα να μειώσει την ποσότητα κοβάλτιου που απαιτείται για την κατασκευή της κάθε μπαταρίας. Το κοβάλτιο είναι ένα από τα πιο ακριβά υλικά για τις μπαταρίες. Στόχος της Tesla είναι να πλησιάσει το μηδέν, η ποσότητα του κοβαλτίου. Σκοπεύει επίσης να κατασκευάσει τις δικές της μπαταρίες νέας γενιάς σε πολλά αυτοματοποιημένα εργοστάσια σε όλο τον κόσμο.

Advertisement

Οι μετοχές σε δύο προμηθευτές μπαταριών της Tesla, στην LG Chem της Νότιας Κορέας και στην Panasonic Corp της Ιαπωνίας, μειώθηκαν επίσης μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή! Ο επιτήδειος έμπορος ΙΧ της Θήβας μοιράζει ακάλυπτες επιταγές

Crash Test οικονομίας: Με ποιο καύσιμο θα πληρώσω λιγότερα

Πότε επιστρέφει το Τραμ στο Σύνταγμα