Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εκτιμήσεις αναλυτών ώθησαν στα ύψη την μετοχή της Tesla

Ελλάδα 14:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εκτιμήσεις αναλυτών ώθησαν στα ύψη την μετοχή της Tesla

ΝΕΑ

Εκτιμήσεις αναλυτών ώθησαν στα ύψη την μετοχή της Tesla

ΝΕΑ

Η αποκάλυψη της νέας τεχνολογίας στις μπαταρίες θα ενισχύσει περαιτέρω την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Η μετοχή της Tesla ενισχύθηκε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020, αφού αναλυτές της UBS διπλασίασαν την ετήσια τιμή- στόχο, μετά τις προσδοκίες για άνοδο στις πωλήσεις στην επερχόμενη εκδήλωση “Battery Day“, της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ειδικότερα, η Tesla σημείωσε άνοδο στα 375,3 δολάρια, με τον αναλυτή της UBS Patrick Hummel να έχει διπλασιάσει την εκτίμηση του για την ετήσια τιμή- στόχο (στα 325 δολάρια από 160 δολάρια) .

Advertisement
Advertisement

Ο Hummel χαρακτήρισε την εκδήλωση της 22ης Σεπτεμβρίου 2020 ως «σημαντική», ιδίως μετά την αποκάλυψη της νέας τεχνολογίας στις μπαταρίες που θα ενισχύσει την Tesla σχετικά με το «κόστος και την τεχνολογία της για πολλά ακόμη χρόνια».

Η UBS δήλωσε ακόμη ότι η νέα τεχνολογία είναι πιθανό να επιτρέψει 50% υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα έως 400 (Wh / kg) έναντι 260 Wh / kg που είναι σήμερα, καθώς και να επιτρέπει «πολύ μεγαλύτερη μακροζωία» σε μπαταρίες.

Ως αποτέλεσμα, η ομάδα της Hummel αναμένει τώρα από την Tesla να πουλήσει 2 εκατομμύρια οχήματα το 2025, περίπου το 15% του παγκόσμιου ποσοστού στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας.

Advertisement

Εν τω μεταξύ, το Bloomberg ανέφερε ότι η Tesla ετοιμάζεται να στείλει αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στο νέο εργοστάσιο της Shanghai και σε άλλες αγορές της Ασίας και της Ευρώπης (προορίζονται για παράδοση στη Σιγκαπούρη, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ευρώπη).

Πιθανότατα η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει το δ’ τρίμηνο, μειώνοντας τους χρόνους αναμονής για τους πελάτες σε αυτές τις περιοχές. Οι αποστολές θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μόλις το τέλος του τρέχοντος έτους (2020) ή στις αρχές του 2021, αναφέρουν οι αρμόδιοι. Υπενθυμίζεται ότι, οι μετοχές στην Tesla σημείωσαν άνοδο σχεδόν 500% από τον Ιανουάριο του 2020 έως τα τέλη Αυγούστου του ίδιου έτους.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

ΟΔΔΥ: Σκάφη με τιμές εκκίνησης από 300 ευρώ!

Ούτε ένα λεωφορείο δεν αγοράστηκε για 10 χρόνια!

Advertisement

Αποκάλυψη! Προσοχή με τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα Nissan Qashqai