Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla: Ανανέωση των Model 3 και Y μέσω των προγραμμάτων Highland & Juniper

Ελλάδα 22:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla: Ανανέωση των Model 3 και Y μέσω των προγραμμάτων Highland & Juniper

ΝΕΑ

Tesla: Ανανέωση των Model 3 και Y μέσω των προγραμμάτων Highland & Juniper

ΝΕΑ

Πώς απαντά η Tesla στις επικρίσεις ότι δεν παρουσιάζει καινούργια μοντέλα της; Με την εφαρμογή νέων προγραμμάτων.

Advertisement
Advertisement

Τα μοντέλα της Tesla είναι δημοφιλή αλλά και απαράλλαχτα για πολλά χρόνια. Μπορεί η αμερικανική εταιρεία να μην είναι μια παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία, όμως αντιμετωπίζεται από τον Τύπο και το αγοραστικό κοινό με τα δεδομένα που αφορούν μία εξ αυτών.

Αυτό αφορά και στη συχνότητα ανανέωσης ή αντικατάστασης των μοντέλων της. Η κριτική που δέχεται η εταιρεία γι’ αυτό είναι αυξανόμενη και ενισχύεται από το γεγονός ότι τα στελέχη της ανακοινώνουν την αλλαγή τους, όμως αυτό δεν γίνεται στο χρόνο που δηλώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί.

Όμως, η Tesla έχει εκπονήσει δύο προγράμματα επανασχεδίασης των Model 3 και Model Y. Αυτά έχουν την κωδική ονομασία «Project Highland» και «Project Juniper», αντίστοιχα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters -το οποίο επικαλείται πηγή η οποία θέλει να παραμείνει ανώνυμη- η εταιρεία έχει ζητήσει από τους προμηθευτές της την δημιουργία νέων ή επανασχεδιασμένων τμημάτων για τα συγκεκριμένα δύο μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει πως πρόκειται να δούμε τις επανασχεδιασμένες εκδόσεις τους προσεχώς αλλά όχι σχετικά σύντομα. Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, το ανανεωμένο Model 3 θα αρχίσει να κατασκευάζεται από τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ η παραγωγή για το Model Y ενδεχομένως να ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2024.

Ο χρόνος που απαιτείται για να συμβεί αυτό δεν έχει να κάνει με μόνο με την καθυστέρηση από την Tesla. Αφορά και στο χρονικό περιθώριο το οποίο απαιτείται ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στα μηχανήματα στη γραμμή παραγωγής των μοντέλων για να προσαρμοστούν αυτές στα καινούργια δεδομένα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tesla και Lada με τον παλαιότερο στόλο μοντέλων στον κόσμο!
Έτσι δουλεύει το Gigafactory της Tesla (+video)
«Δαιμονισμένο» Tesla σε τρελή πορεία προκαλεί χάος! (+video)