Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πού το πάει η Geely; Ποια εταιρεία εξαγοράζει;

Ελλάδα 11:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πού το πάει η Geely; Ποια εταιρεία εξαγοράζει;

ΝΕΑ

Πού το πάει η Geely; Ποια εταιρεία εξαγοράζει;

ΝΕΑ

Επεκτείνεται ραγδαία ο κινεζικός κολοσσός της Geely καθώς σύναψε συμφωνία αρκετά μεγάλης σημασίας με τη Renault.

Advertisement
Advertisement

Εξαγοράζει λοιπόν το 34,02% της Renault Korea Motors, γνωστή στο παρελθόν και ως Renault Samsung.

Κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει η Geely που αθόρυβα και με ουσία εξαγοράζει μεγάλες και μικρές εταιρείες, κερδίζοντας σε τεχνογνωσία, τεχνολογίες και γεμίζοντας τη φαρέτρα της με δραστηριότητες και πωλήσεις. Θυμίζουμε πως πριν από μία και πλέον δεκαετία πήρε τη Volvo από την κυριότητα της Ford, στη συνέχεια εξαγόρασε τη Lotus, για να μπει στη συνέχεια στα μονοπάτια της Daimler και στο πλειοψηφικό πακέτο της smart. Η Geely δεν αποκτά τις παραπάνω εταιρείες για να περάσει την κινέζικη νοοτροπία της σε αυτές, αλλά περισσότερο για να μάθει και να προσθέσει τις νέες τεχνολογίες της αυτοκίνησης στα νέα μοντέλα. Για αυτό και δεν δυσαρεστήθηκε το αγοραστικό κοινό είτε της Volvo, είτε της smart από αυτές τις συνεργασίες.

Advertisement
Advertisement

Για να περάσουμε στο δια ταύτα, η Renault δραστηριοποιείται στην Νότια Κορέα εδώ και πολλά χρόνια, μέσω της Renault Samsung, η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε Renault Korea Motors. Η εταιρεία λανσάρει -μεταξύ άλλων- μέχρι και κουπέ SUV που βασίζεται στο Arkana, αλλά το σημαντικό περιουσιακό της στοιχείο είναι ότι κατέχει ιδιόκτητο εργοστάσιο στρατηγικής σημασίας στην πόλη Busan. Εκτός από εγκαταστάσεις και εξοπλισμό η Geely κερδίζει και κάτι ακόμη με την εξαγορά του 34,02% της Renault Korea στην οποία προχώρησε.

Την καλή συνεργασία με τη Renault και την προοπτική για ανταλλαγή γνώσεων όσον αφορά τα επόμενα μοντέλα που θα έρθουν. Η τεχνολογία plug in υβριδικών και ήπια υβριδικών της γαλλικής εταιρείας είναι κάτι στο οποίο ποντάρει η Geely, ενώ η πλατφόρμα CMA που εξελίχθηκε στη Σουηδία δια χειρός Volvo και αποτελεί την προίκα του κινεζικού ομίλου είναι κάτι που θα ήθελε η Renault. Ταυτόχρονα η Geely εισέρχεται σε ακόμη μία αγορά με ευκολία, έχοντας απλώσει τα… πλοκάμια της σε όλο σχεδόν τον κόσμο. Μέχρι που θα φθάσουν οι Κινέζοι λοιπόν;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Volvo XC60Δοκιμή: V
olvo XC40 Recharge P6

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Smart #1