Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε ποιον μεγάλο αγώνα θα αποκαλυφθεί επίσημα το Alpine A290;

Ελλάδα 20:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε ποιον μεγάλο αγώνα θα αποκαλυφθεί επίσημα το Alpine A290;

ΝΕΑ

Σε ποιον μεγάλο αγώνα θα αποκαλυφθεί επίσημα το Alpine A290;

ΝΕΑ

Το αμιγώς ηλεκτρικό hot hatch θα κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση εντός των επόμενων μηνών.

Advertisement
Advertisement

Η δυναμική επιστροφή της Alpine στην αγορά έχει μπει για τα καλά στις ράγες, με τα νέα ηλεκτρικά, σπορ μοντέλα της να αναμένονται από φέτος. Το πρώτο θα είναι το A290 που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans στις 13 Ιουνίου.

Η Alpine συμμετέχει φέτος στον θρυλικό αγώνα με την A424 και θεώρησε ιδανική στιγμή να αποκαλύψει εκεί το νέο της σπορ μοντέλο.

Το A290 σχετίζεται άμεσα με το Renault 5 E-Tech, καθώς μοιράζονται την πλατφόρμα AmpR Small. Ωστόσο, έχει εξελιχθεί από την ιστορική μάρκα του γκρουπ Renault και για αυτό θα είναι πολύ πιο σπορτίφ, τόσο σχεδιαστικά όσο και οδηγικά. Για την ακρίβεια, θα έχει διαφορετική ανάρτηση μπροστά, περισσότερη ισχύ και ισχυρότερα φρένα.

Advertisement
Advertisement

Οι τελευταίες φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η γαλλική μάρκα σπορ αυτοκινήτων αποκαλύπτουν μερικές λεπτομέρειες του αμαξώματος, παρά το καμουφλάζ. Αυτό που παρατηρούμε αμέσως στο A290 είναι πως το αμάξωμα μοιάζει αρκετά στο Renault 5, αφού τα φωτιστικά σώματα μπροστά είναι ίδια.

Ωστόσο, ο εμπρός προφυλακτήρας έχει πιο αιχμηρή σχεδίαση, συγκριτικά με το Renault 5. Οι εισαγωγές αέρα είναι μεγαλύτερες, την ώρα που οι ζάντες έχουν μείνει ίδιες με το πρωτότυπο που είδαμε πέρυσι τον Μάιο.

Στο πίσω μέρος, είναι εμφανής μία διακριτική αεροτομή στο τέλος της οροφής, ενώ αναμένεται να έχει και μεγαλύτερο διαχύτη από το 5 E-Tech.

Advertisement

Η Alpine έδειξε και λίγο το εσωτερικό του A290, όπου εντοπίσαμε ένα τριάκτινο τιμόνι και ένα κόκκινο κουμπί «OV» (Overtake), το οποίο θα δίνει μία ώθηση ισχύς για μερικά δευτερόλεπτα. Επίσης, από το τιμόνι θα επιλέγουμε και το προφίλ οδήγησης.

Όπως και το Renault 5 E-Tech, το A290 πρόκειται να διατεθεί με έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα. Η ουσιαστική διαφορά θα αφορά την έκταση του άξονα, που θα προσδίδει ένα πιο σπορ στήσιμο στο αυτοκίνητο και θα ενδείκνυται για δυναμική οδήγηση.

Advertisement

Περαιτέρω τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα. Παρόλα αυτά, αναμένουμε μία μπαταρία τουλάχιστον 52kWh, όπως αυτή του Renault 5. Βέβαια, το πιθανότερο είναι να δούμε και μικρότερη αυτονομία από τα 400 χιλιόμετρα, λόγω του ότι το Alpine θα έχει σπορ καταβολές.

Το Renault 5 αναμένεται να λανσαριστεί στις αγορές με τιμή πώλησης στις περίπου 25.000 ευρώ, συνεπώς η σπορ εκδοχή του, το Alpine A290 υπολογίζεται να κοστίζει τουλάχιστον 10 χιλιάρικα παραπάνω.