Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε ποιες περιοχές δεν θα μπουν πλευρικά διόδια

Ελλάδα 17:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε ποιες περιοχές δεν θα μπουν πλευρικά διόδια

ΝΕΑ

Σε ποιες περιοχές δεν θα μπουν πλευρικά διόδια

ΝΕΑ

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ξεκαθάρισε ότι προχωρούν οι διαδικασίες ηλεκτρονικών διοδίων με αναλογική χρέωση.

Advertisement
Advertisement

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα μπουν διόδια, καθώς κι ότι δεν θα γίνει ο ανισόπεδος κόμβος στη Βαρυμπόμπη, έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο κ. Καραμανλής εξήγησε ότι η κυβέρνηση έδωσε τριετή αναστολή στην υλοποίηση των πλευρικών σταθμών διοδίων των Κόμβων Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, καθώς και του Μετωπικού Σταθμού Διοδίων Σχηματαρίου, ενώ παράλληλα προχωρά τις διαδικασίες για το νέο σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων, όπου θα υπάρχει η λεγόμενη αναλογική χρέωση.

Advertisement
Advertisement

«Αναστολή των διοδίων, μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός των αναλογικών διοδίων. Δεν θα μπουν πλευρικά διόδια», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, λήγοντας έτσι οριστικά το ζήτημα των διοδίων.

Υπενθύμισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε επαναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση παραχώρησης, είχε υπογράψει το 2018 περιβαλλοντικούς όρους με πλευρικά διόδια, και είχε δώσει εν συνεχεία επίσης αναστολή, αλλά χωρίς να λύσει ποτέ το θέμα οριστικά, αφού δεν προχώρησε στα ηλεκτρονικά/αναλογικά διόδια.

«Στην τροποποίηση και την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης παραχώρησης είχατε τη δυνατότητα να πείτε να μην μπουν διόδια στη Βαρυμπόμπη. Το κάνατε; Όχι. Ούτε αυτό κάνατε. Αλλά έρχεστε εδώ και κατηγορείτε την Κυβέρνηση που έχει βρει λύση», τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Advertisement

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε επίσης ότι δεν θα γίνει ανισόπεδος ο κόμβος στη Βαρυμπόμπη, καθώς διαφωνούν οι τοπικοί φορείς, με τους οποίους έχει μιλήσει επανειλημμένως και ο ίδιος και οι γενικοί γραμματείς και υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ανέφερε ότι η προσωπική του άποψη είναι πως αυτό είναι λάθος, ωστόσο θα σεβαστεί την άποψη της τοπικής κοινωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πού και πότε αυξάνονται τα διόδια
Μειώστε ή καταργήστε τώρα τα διόδια στην Αττική Οδό…
Χωρίς διόδια ο εναέριος αυτοκινητόδρομος της Θεσσαλονίκης!

Advertisement