Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα στρέφονται οι Γερμανοί

Ελλάδα 14:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα στρέφονται οι Γερμανοί

ΝΕΑ

Σε ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα στρέφονται οι Γερμανοί

ΝΕΑ

Οι πωλήσεις βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων μοντέλων κατέγραψαν πτώση 17% και 12% αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla, η Lexus, η DS και η Jaguar ήταν μεταξύ των εμπορικών σημάτων που κατέγραψαν τα υψηλότερα ποσοστά ανόδου στη Γερμανία τον Ιανουάριο τη στιγμή που οι συνολικές πωλήσεις σημείωσαν πτώση 7,3%. Οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν σε 246.300 μονάδες τον Ιανουάριο σύμφωνα με την επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε η αρμόδια Αρχή για τα αυτοκίνητα KBA.

Οι πωλήσεις της Tesla κατέγραψαν άνοδο 168% και ανήλθαν σε 367 μονάδες ενισχυμένες από το Model 3. Η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να ανοίξει εργοστάσιο παραγωγής κοντά στο Βερολίνο τον Ιούλιο του 2021. Οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 61%, καταλαμβάνοντας το 3% του συνόλου της αγοράς. Οι πωλήσεις υβριδικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 103% καταλαμβάνοντας το 12,5% των πωλήσεων ενώ τα plug-in υβριδικά μοντέλα σημείωσαν άνοδο 307% καταλαμβάνοντας το 3,5% της αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις βενζινοκίνητων αυτοκινήτων κατέγραψε πτώση 17%, καταλαμβάνοντας ωστόσο το 51,5% της αγοράς. Οι πωλήσεις πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων επίσης κατέγραψαν μείωση 12% καταλαμβάνοντας το 32,6% του συνόλου των πωλήσεων.

Μεταξύ των εμπορικών σημάτων που σημείωσαν πολύ μεγάλο ποσοστό ανόδου ήταν η Lexus με 110%, η DS με 63%, η Jaguar με 63% και η Porsche με 53%. Τα κύρια εμπορικά σήματα της Γερμανίας είχαν επίσης θετικό πρόσημο με την BMW να καταγράφει άνοδο 6,5%, την Mercedes-Benz 2,9% και την Audi κατά 1,2%.

Οι εγγραφές σε επιχειρηματικούς στόλους τον περασμένο μήνα υποχώρησαν 5,1% καταλαμβάνοντας το 68,4% της αγοράς, ενώ οι πωλήσεις λιανικής κατέγραψαν πτώση 12% και αφορούσαν σε 31,6% του συνόλου των πωλήσεων. Η ένωση εισαγωγέων της VDIK αναμένει ότι η γερμανική αγορά φέτος θα καταγράψει πτώση 7% και θα ανέλθει σε 3,35 εκατ. οχήματα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό! Αυτές είναι οι αλλαγές στους δασμούς των αυτοκινήτων

Advertisement

Τον Ιούνιο το σχέδιο για την ηλεκτροκίνηση

Ποια οχήματα πρέπει να περάσουν από ΚΤΕΟ το 2020